Daca nu ne trezim,rămășițele morților nostrii vor ajunge in Raul Buzau !

               

  Dincolo de interesele marunte ale unora, de a se mentine la putere, agatandu-se de "realizari"imaginare sau intamplatoare, exista ceva peste care nu poate trece nimeni,peste care nu ai dreptul sa treci daca vrei sa fi cel care va influienta destinul unui oras ca Nehoiu.Peste lacrimile mortilor si disperarea urmasilor,sta dezastrul neputinței,stau mormintele ,care mai au putin si ajung sa se suprapuna in lupta lor cu miile de tone de pământ care se mișcă continuu peste cimitirul orasului din Lunca Mare! Nepasarea autorităților, blasfemiind parca in fiecare zi memoria tuturor celor care ar trebui sa aiba odihna vesnica, aici la poalele muntelui care nu mai conteneste sa cada, ar trebui sa dea fiori tuturor factorilor implicati in administratia nehoiana si care isi declara cu mandrie apartenenta la credinta strabuna.Nu o sa ma opresc asupara vinovatiilor unora sau altora daca exista,nici a cauzelor care sunt, dar vin spun si sustin ca este un templu al nepasarii si neputintei, a celor care aveau obligatia legala si morala sa rezolve aceasta durerere continua de neam, a nehoienilor, care isi varsa lacrimile aici.Se promit oamenilor verzi si uscate, dar nu au fost in stare sa rezolvam o problema de identitate nehoiana,de durere si lacrima pentru orice crestin care-si are radacinile aici in cimitirul dezastru.M-as fi asteptat ca formarea profesionala de baza a actualului primar, care este deseori arunacata in lupta de sustinatorii sai, aceea de teolog, sa-l fi facut sa reactioneze imediat si sa rezolve problema, chiar fara sa trebuiasca sa i-o ceara cineva,trebuia sa o rezolve ca o chemare a sangelui,ca o chemare a radacinilor de ortodox si bastinas!Personal, am identificat trei terenuri in vatra orasului care ar putea sa fie destinate cimitirului orasului Nehoiu.Nu le voi devoala, doar pentru faptul ca desi nimeni nu a vorbit pana acum despre aceasta drama,cu siguranta de maine vor fi toti interesati de subiect.Asa a fost despre gazele naturale care mai erau un pic si erau "racordata" fiecare gospodarie si asta numai dupa ce subsemnatul a ridicat aceasta problema public,pentru ca in rest subiectul a murit inca de atunci. Pro Romania si Doru Muzgoci vor rezolva aceasta problema de inima nehoiana, in mai putin de un an de la alegerile din septembrie!De altfel va fi primul punct pe lista programului partidului pentru alegerile locale din aceasta toamna!Primul si consideram stramutarea cimitirului o datorie de onoare a fiecarui membru Pro Romania, subiect care nu mai suporta niciun fel de amanare!

Comentarii

  1. Este cel mai bun articol al dumneavoastră si la obiect.Nimeni nu a făcut nimic pentru acest cimitir.Cumnata mea are acolo cimitirul familiei.De câte ori vine de acolo plânge de nu mai poate.Este bine ca ați abordat subiectul .poate se va face ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. De fiecare data auzim spunându-se dle la locale se voteaza omul nu partidul.As vrea sa experimentez pe pielea mea asta si încerc sa ma ofer cu totul oamenilor ! Împreuna am putea face multe lucruri ! Subiectul devastați ma va face sa nu am liniște pana la rezolvarea lui.Voi vorbi cu parintele Furtuna si il voi consulta in ce privește locația viitoare pentru strămutare .Va asigur ca vom face un lucru demn si spectaculos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi nu vrem sa experimentam pe pielea noastra ce vrei mata sa experimentezi!

      Ștergere
    2. Ce sa experimenteze?E vorba de cimitir.Ai morți acolo sau vorbești fără noima?

      Ștergere
  3. Nu mai stau in Nehoiu de multi ani, însă îmi place ce vad și îl admir pe Ionuț Milea. Nu sunt fan PSD, dar el e altfel și îl sustin.
    Nici despre dumneavoastră nu știu multe, dar, la fel, am toată stima. Toată stima pentru cine își dorește cu adevărat să facă ceva. Mult succes la viitoarele alegeri și gânduri intelepte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se vede ca nu stati in Nehoiu, ca nu vedeti bine. Ce poate sa va placa la Ionuț Milea ca primar, cand acesta nu a facut nimic pentru cetățenii acestui oras. A umplut orașul de gunoaie si si a umplut buzunarele ATAT. Ori esti un PSD ist înfocat, ori vreo rudă a primarului. Altfel nu poti gândi asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumneavoastra vedeti ce convine sefului sau partidului dvs. S-au facut multe si Milea va iesi primar fluierand, nici nu trebuie sa-si faca campanie. Are contracandidati de tot rasul care vor doar functia asta.

      Ștergere
    2. Imi dau seama cam ce specie esti,daca tu spui ca Milea are contracandidati “de tot rasul”!!!!

      Ștergere
    3. De cate ori ați candidat și pe ce loc ați ieșit domnule Muzgoci? De ce nu ați convins oamenii ca sunteți bun pentru asta?

      Ștergere
    4. Am candidat o singura data la functia de primar in 2008 dupa cateva luni cand am intrat in politica.Atunci am avut cea mai frumoasa echipa pe care am intalnit-o vreodata in politica.Apoi in 2012 am dorit sa facem schimbare la nehoiu si am sacrificat tot.Ne-am unit pentru a putea face schimbarea si nu se intrevedea nimic ca as putea fi dat la o parte ......uni ma considerau" periculos".mai ales cei din apropierea primarului(ca si acum).In 2016 am sustint public ca Milea nu trebuie sa candideze.Atunci mi s-a facut propunerea ca eu sa merg vice la cj ,dar ciolacu .....Imi facusem treaba si am prezentat intelegere fata de faptul ca nu mi-au dat functia promisa.I-a dat-o lui Lungu!In alegerile parlamentare am avut cele mai bune rezultate din judet.Desi senatul a batut pe judet camera deputatilor, colegiul 1 unde eu eram candidat la deputat a obtint cel mai bun rezultat.Peste al lui Ciolacu.Asa a obtinut psd al 5 lea deputat ,cu voturile mele.Rezultatul piezator din 2008 a fost batut doar de rezultatul lui Corcodel cand a pierdut alegerile.In rest nimeni din 90.Ultimile doua alegeri de la Nehoiu au fost conduse de mine,iar in perioada cat am fost in pdl nu am pierdut nicio alegere in nicio sectie niciodata.In 2009 am batut in multe sectii de votare si am dat un prim semnal ca Corcodel poate pierde si asa a fost.

      Ștergere
    5. " mi-au promis și nu mi-au dat "
      Sunteti sigur ca faceti politica din convingere?
      Ati facut afirmatia asta imediat după ce ati părăsit psd și totodată a început și declinul politic domnule Muzgoci.
      De cele mai multe ori de la un cuvânt sau o expresie spusă anapoda s-au pornit razboaie.
      Am crezut la un moment dat ca esti cel mai bun politician din Nehoiu , ca o faci cu pasiune, fara a astepta ceva in schimb. Te-am susținut , te-am votat și te - Am apreciat.
      Am spus-o cu glas tare in nenumarate randuri :
      Muzgoci e un bun politician , emană politică prin toți porii, o intelège si nu sunt multi.
      Acceptați faptul că ați greșit și jos pălăria!

      Ștergere
    6. Pentru ce exista lupta politica?Pentru a exercita puterea nu ?Asta am vrut si eu !Am vrut sa conduc,am vrut sa vin astazi in fata dvs si dvs sa spuneti ,ma ai fost ce ți-ai dorit ,ai făcut sau nu ai făcut nimic.Eu nu am făcut politica sa le promovez prostii lor pe funcții publice,sa le promovez copiii. Am spus ca nu mi-am dorit un salariu (sa fie si Muzgoci mulțumit)nu asta era dorința mea.Nu uitați,eu puteam daca voiam bani ,saramanVice la Nehoiu si cred ca am demonstrat altruism,pe care nu-l găsiți ușor la oricine !Daca voiam tot asa bani rămâneam funcționar si ma odihneau si eu pe acolo.Am revenit in afaceri ,am angajat 20 de oameni si am produs impozite si taxe bunicele pentru bugetul țării ! Dincolo de toate astea,am avut dezamăgiri fata de colegii mei care au stat cu capul in nisip in momentul in care eu m-am revoltat.Pana atunci aveau doar așteptări !Nu exista nimic care sa ma facă sa imi fie rusine,si nu este nicio decădere.Am luat-o de jos,echipa,partid nou si sunt aici !

      Ștergere
    7. Felicitari pentru sinceritate, mai rar politician sa spuna drept ca isi doreste puterea. In privinta lui 2012 insa ne fentati. De ce nu ati candidat dvs.? Lungu nu era politician si nici pesedist, ati fost impreuna la Mocanu. Ulterior ati afirmat ca Lungu nu a cheltuit mai nimic din banii lui in campanie si ca pe dvs. v-a costat destul de mult. Aici trebuie sa recunoasteti ca v-ati temut de o noua confruntare cu Corcodel. In 2016 ati vrut sa candidati la primar din partea psd dar majoritatea organizatiei il simpatiza pe Milea. Ati fost obligat sa acceptati promisiunile lui Ciolacu. S-a vazut ca Milea a castigat detasat deci nu se poate spune ca pesedeul a ales gresit intre el si dvs. Acum intradevar se va vedea valoarea dvs pentru ca partidul nu va avantajeaza prea mult! Succes.

      Ștergere
    8. Si jos ai sa rămâi! Pana acum nu era comentariu in care sa nu dai cu piatra. Ce v-a facut domnule sa renunțați la limbajul "siropos"?

      Ștergere
    9. O sa revin si o sa povestesc din nou asa cum a fost.Sa stiti ca nu prea am fost contrazis.Stimate domn/doamna,am fost atat de sincer si de altruist cu toti astia ,incat este greu si sa fi crezut ,este greu sa te creada cineva atat de onest!Ati putea sa-l intrebati pe dl Lungu!

      Ștergere
  5. Bravo Muzgoci!Chestia cu cimitirul e foarte serioasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Treaba cu cimitirul e foarte apăsătoare.Eu lucrez în alta localitate dar la sfârșit de săptămână, câteodată, vin să aprind o lumânare la mormânt. Mă întâlnesc cu oameni acolo și toți înjură primarii,foști sau actuali.Si sunt mulți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altceva mai stiu inafara de a injura? In orice tara civilizata, comunitatile sunt unite nu dezbinate. Se aduna se sfatuiesc si unele probleme le rezolva prin memorii, petitii semnate de sute de cetateni iar alteori pun si bani sa rezolve problemele comune. La noi se asteapta si se injura. Suntem o natie de pomanagii. Ne ineaca gunoaiele pe care tot noi le aruncam si injuram autoritatile. Daca eu aveam un mormant al unei rude in pericol de distrugere faceam demersuri legale si il mutam in alt cimitir. S-a ajuns ca un partid politic sa-si puna ca scop de campanie electorala pe primul loc, stramutarea unui cimitir!! GROTESC domnilor GROTESC.

      Ștergere
    2. Nu ar fi mai grotesc sa va treziti cu osemintele si crucile in sosea?Zic si eu!

      Ștergere
    3. Nu ar fi mai grotesc sa va treziti cu osemintele si crucile in sosea?Zic si eu!

      Ștergere
    4. Cand o sa vorbesc despre cultura,cultura adevarata,o sa-mi spuneti ca nu este interesanta,ca vreti drumuri,iar cand o sa vorbesc despre drumuri imi spuneti ca doar niste prosti al lasa cimitirul in halul ala,ca nu am frica de Dumnezeu ...etc

      Ștergere
    5. Oameni rai si prosti domnu Muzgoci!!! Eu va fac sosete si voi..... Bine va fac proastele astea pesediste ca va tin desculti.... Rati ai draq....

      Ștergere
    6. Unii doar vorbesc de drumuri, altii chiar fac !

      Ștergere
    7. Sunteti niste nesimtiti! Cand dl Muzgoci va vorbeste de "cultura adevarata" voi vreti drumuri, cand va vorbeste de drumuri voi vreti poduri si punti, cand in sfarsit va vorbeste despre poduri si punti voi vreti chermeze cu mici si bere pe stadion. Da cata rabdare sa mai aiba si omul asta cu voi?? Chiar nu va place ce vorbeste? Chiar vreti sa se supere si sa va lase saraci si prosti?

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări