Alocare bugetara pentru.... incultura ! Educatie in suferinta !

             
 Astazi,voi vorbi despre viziunea Pro Romania Nehoiu despre educatie.Sincer am evitat sa ne expunem toate ideile aici, pentru ca in drumul meu prin aceasta politica, am intalnit deseori hoti de idei, care ulterior s-au transformat in hoti de orice.Am mai scris asta.Scoala nehoiana are resurse, dar nu stie inca sa treaca dealul performantei si sa se instaleze in fotoliul de "cele mai bune licee buzoiene".Nehoiu are un buget de consum de 30 de ani de zile,un buget care a construit case de zeci de mii de euro unor indivizi care erau platiti cu salaraiul minim pe economie,case la poarta carora,parcau masini de lux "donate"de nu stiu ce sora sau frate plecati afara.Gogorite gogonate,pentru astupat gura naivilor!Managementul defectos din anii trecuti mai ales in anii 90, au condus ca Liceul Nehoiu sa nu aiba rezultatetele dorite de noi  cetatenii orasului parinti si bunici ai copiilor care invata aici.Bani avem in buget dar ii cheltuim prost ,fara rost,politicianist intempestiv si machiavelic.Ia ganditi-va ca se opreste scurgerea banilor de la Casa de Cultura Nehoiu (buget de  2 miliarde de lei vechi!!!!)Luam 1.5 miliarde si ii ducem la educatie,instituim niste burse pe care le dam copiilor de la scolile gimnaziale  din Nehoiu,apoi la scolile din Siriu ,Gura Teghii etc.Bursele se vor adresa copiilor buni si foarte buni,astfel incat sa formezi o generatie de succes, caruia sa-i urmaresti rezultatele,adica intrare la facultate,burse,popularizarea fenomenului. etc.Dupa ce ai performanata, nu mai este cazul sa platesti,vin singuri,faci selectie.Aceasta reusita ar face ca cei mai buni copii sa ramana sa continue acasa ,iar cei de la scolile din zona,sa vina sa invete la Nehoiu,sa nu mai plece la alte licee performante din judet,sa faca performanta aici.Copiilor care vor sa urmeze invatamant tehnic ,profesional,le poti asigura baza materiala moderna la una din scolile care au ramas goale.Am sprijinii aducerea de specialisti buni,pentru a performa cu acest invatamnta tehnic, rezolvand si partea de faima dar mai ales aceea de a asigura forta de munca pregatita pentru firmele din zona si nu numai.Cred ca exista astazi la Nehoiu un nucleu de cadre didactice,care pot asigura performanta scolara in in oras! O sa revenim si o sa vorbim despre cultura ca mita electorala ! De fapt, am inceput sa vorbim despre buget,am inceput sa vorbim de filosofia bugetara a Nehoiului anilor 2019-2020.Astazi a fost votat bugetul orasului Nehoiu!

Comentarii

  1. Învățământul așa-zis performant este o armă cu două tăișuri. Tot ce contează este să producă cât mai multe povești de succes realizate de adulții care odinioară au fost școliți. Problema comunității este cum să facă ca aceste povești de succes să fie trăite în comunitatea care a investit. Este doar o chestiune de orgoliu și palmares pentru un liceu că a produs oameni de succes mai mulți decât media celorlalte licee naționale dacă succesul acela se produce prin Germania, Franța sau aiurea pe glob și nu în comunitatea care a investit în educația lor.
    Degeaba ai o clădire poreclită spital! Spital este ansamblul clădire, dotare, personal. Dacă n-ai personal clădirea nu face nici cât o ceapă degerată. Și dacă-l ai de slabă calitate face cât două cepe degerate!
    Comunitatea care investește în educație trebuie să conceapă și un mecanism prin care să i se întoarcă investiția. Pentru o comunitate ca cea nehoiană este o pierdere de resurse dacă investește în educația elevilor iar de pe urma investiției sale va beneficia o localitate de prin lumea largă. Pe de altă parte, dacă nu investești nimic, de nimic beneficiezi!
    Ideea de burse nu este rea dar trebuie condiționată de revenirea beneficiarului bursei în comunitatea care a investit în el și exercitarea profesiei cel puțin 10-15 ani.
    Mai întâi ar trebui identificate posturile din administrația locală care duc lipsă de personal calificat. Cu aceste domenii se poate începe o selecție pentru identificarea potențialilor beneficiari ai burselor.
    În sistemul privat trebuie să se implice și privații. Același mecanism ar trebui urmat și de către aceștia dacă doresc afaceri prospere. Dacă se mulțumesc să pună pingele în economie atunci să stea liniștiți.

    Cunoaște cineva vreo statistică de genul câți liceeni de la Nehoiu au urmat o formă de învățământ superior și câți dintre aceștia s-au întors să se stabilească, să-și întemeieze o familie și să muncească în Nehoiu, în ultimii 10 ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mulți absolvenți ai liceului din Nehoiu care au urmat sau urmează cursuri superioare. De ce s-ar întoarce la Nehoiu? Ce pot face aici? Ce le oferă comunitatea? Mai întâi trebuiesc create locuri de muncă. Iar autoritățile trebuie să se implice în acest lucru prin atragerea unor investitori, crearea unor facilități.

      Ștergere
    2. Am spus acest lucru,școala ar trebui in fiecare an,sa aibă o evidentă a foștilor absolvenți, care spuneam eu trebuie sa fie promovată,cunoscuta de marele public.

      Ștergere
    3. Păi tocmai absolvenții de studii superioare să creeze locuri de muncă! Nu mai așteptați străini care să vină să creeze locuri de muncă în Nehoiu!

      Ștergere
    4. Hai sa lăsam un pic managementul de stat. Uitați va la managementul privat din micile comunități. Privatul investește mult in afacerea lui. Doar atât... Nu se gândește absolut deloc daca are forță de munca, daca angajații vor si pot sa i susțină investiția... Privatul din zona nu se gandeste de ce ii pleacă oamenii cu vechime din firma. E supărat doua zile si căuta alții dar nu se mai duce nimeni la ei... De ce oare?

      Ștergere
  2. Nu exista copil care sa vrea sa urmeze invatamint tehnic. Exista doar parinti care nu au posibilitati financiare sa-l intretina in facultate, macar sa invete o meserie, ca liceu teoretic oricum nu-i foloseste la nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce se face pentru acești tineri !?Toti trebuie sa facem,nu numai școala.Parintii trebuie sa facă ,societatea trebuie sa facă!

      Ștergere
  3. Avem copii pe care-i crestem!Exista la Patarlagele la mine, o grupa de confectii de la Tehnologic.I-am impartit in 4 grupe care se rotesc,croit,confectii ,broderie si finisare.Inainte nu faceau nimic,acum isi produc singuri,eu doar le-am pus om la dispozitie si materie prima de tocat.Le-am vorbit si au inteles ca daca tot vin, trebuie sa ramana cu ceva.Toti au inteles!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am dat un exemplu cu banii de la Casa de Cultura dar bani se pot gasi de oriunde se cheltuie politicianist.Daca vrei performantra si renume implicit, trebuie sa faci sacrificii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Scriu in calitate de parinte si imi exprim regretul constând ca exista cadre didactice la liceul din Nehoiu care sustin niste idei absurde, cum ca programul Lapte si corn ar fi eficient. Cadre didactice care isi duc copiii sa manance la cantina din oras, care nu vad realiatea. Eu nu cred ca exista cineva care este incantat de ideea ca al lui copil sa manance IN FIECARE ZI acel corn fara nici o valoare nutritiva si sa bea un lapte procesat si total nesanatos. Ce sa mai discutam despre conditiile de depozitare si transport, nu poate nimeni garanta pentru siguranta lor. Copilul meu a suferit de o toxi-infectie alimentara cauzată de aceste produse. Se vorbeste despre programul masa calda in scoli, frumos lucru, de dat sugestii suntem buni cu totii,dar un om care lucreaza in acea instituție ar trebui sa stie ca inainte de toate trebuie asigurata logistica, trebuie vazut daca intr-adevar se poate implementa un astfel de proiect. Credeti ca ar fi cineva impotriva unei mese calde in scoli? Orice partid s-ar mandri cu o astfel de realizare!!!Inainte sa dati drumul unor postari pe pagina partidului, mai bine ati incerca sa mențineti curata imaginea institutiei care va asigura un loc de munca, este si obligtia dvs ca profesori sa va implicati in dezvolatrea acesteia. Nu aruncati cuvinte doar ca sa va atrageti capital politic, voturi. Prin astfel de afirmatii atacati si conducerea scolii acuzand-o indirect de incompetenta sau rea-vointa si nu e cazul. Deci, sustin scoala, nu partidele. Despre la sala de sport, am aceeasi parere. Ati fost la guvernare cei din PNL, a condus ani buni PNLul la Nehoiu,ati avut mandate de consilieri, de ce nu ati facut de atunci demersuri pentru o sala noua? Lasati propaganda politica si fiti serioși. Nu va uitati menirea pe acest pamant. Inainte de a fi oameni politici, sunteti mame, profesori, colegi :(((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim sunteti,desi ar fi fost cinstit sa va asumati acuzatiile nefondate cu nume si prenume.Eu imi asum ca am sustinut proiectul,,Masa calda"in scoli si ca este nevoie de logistica in acest sens,nu sunt de acord cu Programul,, Laptele si cornul",dar este un program gratuit pentru copii,de care nu au beneficiat datorita incompetentei unor autoritati care fac achizitii in februarie/ martie.Consider ca acest program este ineficient, dar fonduri de la bugetul se stat sunt alocate pentru el.Da, sunt mama,profesor si imi doresc pentru copilul meu si al dumneavoastra 10 ron/ zi pentru o masa calda, in scoala( cand va fi asigurata logistica) sau in spatii care pot asigura acest lucru.Nu am vrut sa ating imaginea scolii si nu acuz pe nimeni,dar nici nu pot sa nu constat ca unele lucruri pot fi imbunatatite. Realizarile guvernarii PNL se vad in Nehoiu: scoli reabilitate,finalizarea Catedralei,proiectul de canalizare,Centrul de Zi pentru copii- Valea Nehoiasului,studii de fezabilitate pentru Centrul de informare turistica
      si Casa de Cultura...asa ca,domnul/ doamna anonim, imi asum tot ceea ce zic si fac,spre deosebire de altii.

      Ștergere
    2. Pentru unii copii, cornul si laptele era singura masa pe zi, stiu ca nu credeti, dar sunt si astfel de cazuri!

      Ștergere
    3. Din ce citesc eu doamna,și dumneavoastră faceți propaganda! Asa ca,lasati-o balta cu faza mame,profesori,colegi!

      Ștergere
    4. Rasp special pt doamna Stan Catalina;
      1. Catedrala Sf Gheorghe din Nehoiu, este realizarea BOR integral. Toți factorii au contribuit la realizarea acestui edificiu.
      2.canalizarea: intra in atributul companiei de apa, APL vine doar cu un mic coeficient, conf normelor.
      3 .centru de informare turistică
      Este realizarea administrării PSD Nehoiu, a fost realizat acest proiect după 2012, cand pnl in Nehoiu era istorie.
      3.casa de cultură george niculescu .despre acest lucru a avut grija Corcodel sa faca vreo 5 studii de fezabilitate, cu care s au cheltuit sume importante de bani din bugetul local, fără nici un rezultat. Tot el pe de altă parte, face la vremea respectivă contracte beton care împiedică timp de 6 ani proiectul de reabilitare.
      Despre reabilitarea școlilor, singurul adevăr din ceea ce susțineti ca sunt maretele realizari ale PNL în Nehoiu, haideți să ne oprim.stim toti care a fost reversul medaliei la vremea respectivă.
      Deci doamna Catalina Stan, vreau sa va spun doar atat; din acei bani alocați casei de cultură, este remunerat chiar și soțul d voastră.deci despre ce vorbim?
      Multumesc!

      Ștergere
    5. Stati linistita,doamna! Sotul dumneavoastra este unul dintre cei ce iau salariul degeaba la casa de cultura.

      Ștergere
    6. Eu nu fac propaganda ca nu am de ce . Nu fac politica si nici nu voi face vreodata, adica nu voi fi membra de partid. Dar recunosc ca de data asta voi vota cu Doru Muzgoci. Este singurul in care am incredere. PSD, PNL, ALDE sunt pe interes prorpiu.

      Ștergere
    7. Fac prrecizarea ca totusi ca directorul nu este in plus,hai sa nu banalizam discursul.As vrea sa va rog sa comentati despre ce a spus dna Catalina si nu daca a apartinut uni partid ,lider etc.Nu are relevanta.Cat mai multi care semneaza ,cu atat mai bine.„Salut!

      Ștergere
    8. Nu vai,nu ati vazut ca omul nu isi mai vede capul de atitea proiecte spectacole si activitati cate are de organizat!

      Ștergere
    9. Da,înţeleg că s-au atins,,puncte sensibile" şi, repet, bine ar fi fost să ni le asumăm cu nume şi prenume. Am adus în discuție câteva realizări PNL, chiar dacă ştiam că unele vor fi asumate de PSD,dar nu acesta este subiectul discuţiei.Văd că ceea ce eu am subliniat prin intervenţia mea,faptul că am atras atenţia în privinţa a trei probleme ale comunitații( sala de sport, recompensarea elevilor cu performanţe la examene şi programul,, Laptele şi cornul") nu reprezintă un motiv de a ne aşeza la masă şi a cere explicaţii sau a gasi soluţii, ci doar o modalitate de a denigra,de a veni cu atacuri personale, la adresa familiei mele.Referitor la faptul că soţul meu este angajat la Casa de Cultură,da,este adevărat,dar marea problemă este faptul că ín acest imobil nu se pot desfăşura activităţi culturale, având în vedere gradul de degradare şi lipsa dotărilor,nu că soţul meu nu ţine discursuri sau activităţi cu specific cultural, pentru asta ar putea fi plătiţi oameni cu diferite aptitudini în acest sens( dansuri,teatru, muzică, pictură).Nu vreau să justific în fața nimănui cu ce se ocupă soțul meu,cine vrea să vadă, vede cu ce se ocupă,dar vă asigur că sunt categorii de bugetari care iau salarii enorme şi muncesc de trei ori mai puţin decât el.Realitatea cruntă este că în Nehoiu nu sunt suficiente locuri de muncă pentru tineri, pentru cei care vor să işi intemeieze o familie, să rămână acasă şi aleg să plece.

      Ștergere
    10. Asa este, dar daca acolo nu s-ar fi desfășurat o activitate, mica, atât cât este , casa de cultură èra demult la pământ. Asa cât de cât au întreținut. Problema locurilor de muncă a fost și există de câțiva ani. Cei care au plecat departe de casă inca se întorc și investesc nu este rau, cei care s-au stabilit prin orașele apropiate vin aici doar sa umple geanta de la tara de la părinți, asa a fost întotdeauna.

      Ștergere
    11. Da doamna, ai dreptate,si sigur creezi tu locuri de munca. Mai scuteste-ne ca ne am saturat de aerele tale pe nimic. Nu ne mai arata tu America, au descoperit o altii. Lasa ne cu texte de astea, stim si noi mai multe...

      Ștergere
    12. Dna Stan nu cred ca sunteti cea mai potrivita sa comentati pe aici. Astamparativa ca o sa comentam trecutul dvs in acest partid. Si nu este unul onorabil. Nu ne provocati.

      Ștergere
    13. Daca nici doamna catalina nu mai e onorabila inseamna ca ceilalti sunt talpa iadului.

      Ștergere
  6. Dle Doru, am observat ca nu ati dat drumul comentariului meu, desi era pertinent. Probabil am atins niste puncte sensibile. Aveam incredere ca il veti publica. O sa transmit mesajul in alta parte, poate am mai mult succes. Repet, nu sustin lapte si corn!

    RăspundețiȘtergere
  7. Era un comentariu în care se spunea că tinerii absolvenți nu prea au la ce se întoarce. Mă așteptam să îl publicați. Cumva nu e adevărat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muieți-s posmagii! Să se întoarcă și să demareze o afacere cât de mică. Afacerile mari sunt afaceri mici care au crescut.

      Ștergere
    2. As vrea sa vad un primar sau un candidat cu capul pe umeri care sa vorbeasca din suflet si sa aiba creier nu doar sa urmareasca voturile. Sa faca o echipa, sa faca un studiu, o statistica si un plan pe termen lung. Ce firme avem in Nehoiu, pe ce profile de activitate, care este tendinta pe urmatorii 10-15 ani, de ce calificari avem nevoie, le poate oferi liceul nostru sau nu? Altfel despre ce vorbim, despre comete? In sectorul bugetar, avem nevoie de medici, asistenti, invatatori, profesori, etc. Poate liceul nostru instrui asa ceva? Nu. Atunci sa stimulam tinerii sa invete in alta parte dar sa se intoarca si sa munceasca aici. Cum ? Simplu, oferindu-le facilitati, burse, contracte. O firma serioasa urmareste sa angajeze tineri care inca sunt pe bancile scolii, iar elevul altfel se pregateste cand este sustinut si stie ca dupa ce termina are un loc de munca asigurat. Astea sunt idei (nu aberatii populiste )care au prins in alte tari de zeci de ani nu inventam noi apa calda, este suficient sa le punem in aplicare. Vasile, om de afaceri.

      Ștergere
    3. Foarte corect, Vasile! Numai că, acolo unde este posibil, oamenii de afaceri din zonă ar trebui să se mulțumească cu profit mai mic și diferența s-o pună la salarii. Cunosc cazuri în care patronii nu dau nici măcar salariul minim pe economie! Și nu este vorba de chelneri care au posibilitatea să-și rotunjească veniturile! Dacă patronii care au posibilități să ofere salarii mai mari nu o fac și oferă salarii precum patronii care se zbat la limita profitabilității atunci vorbim vorbe. Forța de muncă va migra acolo unde salariile sunt mai mari, prima opțiune fiind occidentul iar a doua bugetul.

      Ștergere
    4. Stiu multi patroni in Nehoiu care au beneficiat de noroc din partea autoritatilor. Au profituri frumoase spre mari. Ar putea sa faca un pustiu de bine unor copii lipsiti de sansa. Se pierd genii uneori din cauza saraciei.

      Ștergere
    5. Nu pot sa-i judec pe patroni, forta de munca este o marfa, fiecare si-o vinde cat mai scump, patronul vrea sa o cumpere cat mai ieftin. E pur cerere si oferta! Asa este in economia de piata. Patronul poate sa ofere salarii mai mari dar ar face-o in detrimentul investitiilor a tehnologizarii, al competitivitatii lui pe piata si de sa nu o recunoastem a propriei bunastari. Ar putea sa-si submineze singur afacerea. Trebuie sa fie un echilibru. Patronul nu da un om afara doar pentru ca asteapta la poarta unul mai bun se gandeste si la familia omului, dar salariatul se mai gandeste inainte sa plece spre un castig un pic mai mare? Eu dau bonusuri clientilor care an de an lucreaza cu mine. Fidelitatea este importanta.Vasile.

      Ștergere
  8. ȘOC! ȘOC! ȘOC! TOTI SOȚII SEFELOR DE SERVICIU DIN PRIMARIE SI NU NUNAI AI SEFELOR SUNT CU PNL. Briciu Adrian ( Tomuta Georgeta- inlocuitor al sefului la Contabilitate), Brinzea Ionas ( Brinzea Marilena- "inlocuitor" sef la asistenta sociala), Dobre Adrian ( Dobre Monica- Inspector), Manolache Marius ( Manolache Diana, Inspector),si mai sunt cateva. Nu te pricepi la oameni, Milea. Mie mila de tine. TE MANANCA ASTIA CU FREAZA TA GELATA CU TOT. In loc sa iti apropii oamenii loiali, iai indepartat si teai inconjurat de pnlisti. Bravo. Asistenta sociala, contabilitatea, resursele umane, taxele si impozitele locale- SUNT LA PNL. Urmeaza tratative cu fam dnei de pe Vale de la transporturi. CE MA BUCUR. CE FRUMOS SI INTERESANT VA FI. AI TRADAT MILEA, VEI FI TRADAT. SA NU UITI ASTA NICIODATA.Nu doarme Corcodel. Bine iti face.Dl milea nici nu sti cat de mic tu ai sa fi. ha ha ha.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ziceati ca Milea e un dictator ca nu da voie angajatilor sa vorbeasca cu alte partide, ca har ca mar!! Cum se pupa una cu alta? Eu cred ca e un democrat onest si asa e normal, functionarii publici nu trebuie obligati nici ei nici familiile lor sa aiba o anumita culoare politica. Suntem liberi. Si revine vorba cu cainele care moare de drum lung...

      Ștergere
    2. Stai cuminte postaco, cu libertatea ta. Ca nu suntem fraieri.

      Ștergere
    3. Ne dam seama, ca nu suntem prosti, cine e anonima de la 21.04.2019, 21,09. Vezi ce inseamna sa ai niste facilitati? Asa vorbesti. Il aperi pe primar. La cate pungulite cari acasa, cred si eu DA, MILEA LEA INTERZIS FUNCTIONARILOR, CHIAR II CHEAMA IN BIROU SI II CEARTA CAND ACESTIA DISCUTA CU VREUN CONTRACANDIDAT.SA NU TE PUI CU FUNCTIONARII, MILEA CA ORICUM SUNT SUPARATI CA II TI CU CEL MAI MIC SALARIU DIN JUDET.PROSTI AR FI SA NU SPRIJINE POLITIC ALT CANDIDAT CARE LE PROMITE SALARII CA LA PRIMARIILE DIN JUR ( uitate la Patarlagele).Se stie ca Milea lea interzis salariatilor sa mai citeasca PROIECT NEHOIU. Va dati seama ce primar democrat este. Asa ca, lasama dna postaca.Iati pachetele in continuare, si taci, ca esti penibila. Tu poate esti libera, .....libera sa postezi pentru primar.Inainte de a posta, gandeste ce scri, ca esti " fata desteapta". ( oricum intrun final il vei trada si tu pe Milea, sunt convins. Asa cum lai tradat si pe Corcodel, si pe Lungu.Ne spui noua de libertate. LASANE CA NEAM SATURAT.

      Ștergere
  9. Asta da idee... Sa iei 1,5 miliarde din 2 de la cultura. Mai voi va dati seama cine vrea sa ne conduca? Adica cu 33.000 de euro pe an se redreseaza invatamantul nehoian, iar cu 11.000 cat mai raman facem cultura!! Dar domnul Muzgoci nu zice ba zice ca banii se cheltuie prost de asta nu avem invatamant de performanta da e foarte bine sa nu mai dam nimic la casa de cultura. Eventual dupa ce se baga zeci de miliarde in renovarea ei sa o inchidem sau sa o inchiriem ce ne mai trebuie cultura. Bravo domnule esti un mare mare ganditor, sigur vei ajunge primar de succes. Eu as face lobby pe langa oamenii de afaceri nehoieni care au invatat aici sa faca donatii anual pentru sprijinirea copiilor dotati dar din familii sarace. Si terminati cu furtul asta de idei ca nu e frumos sa faci bine societatii cu ideile altuia. E si foarte greu sa ai idei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am publicat sa vada si altii cat de ....subiectiv si superficial sunteti.Cred totusi ca nu ati fost prieten cu cartea! Suma era o idee,era un exemplu de unde puteau fi luati.Casa de Cultura in ultimii 15 ani a fost impracticabila,asa cum este si acum.Daca vei reveni si imi vei spune si mie macar un minim act de cultura in ultimii 6 ani,cam de cand conduce Milea destinele urbei noastre, atunci ma inclin.Ideea era ca se chieltuie 2 miliarde pentru NIMIC.Ai inteles, NIMIC!?O sa va dau in zilele urmatoare date din buget!

      Ștergere
    2. Domnule va asigur ca am fost nu prieten, am fost tovaras cu cartea. Am trait inconjurat cu carti si ma ascundeam in fan sa citesc sa nu ma trimita tata pe undeva cu treburi. Spune dumneata ce ai fi facut daca erai primar in ultimii 6 ani, desfiintai bugetul casei de cultura si dadeai afara cei 2 sau 3 salariati care activeaza acolo? Ai curaj si spune, da, asta faceam ii dadeam afara si suplimentam cu 2 miliarde bugetul la invatamant. Crezi ca legal puteai sa faci acest lucru fara sa risti un proces administrativ daca nu penal? E usor sa zici taiam acolo, dadeam dincolo cand nu ai administrat niciodata bani publici.Dar de ce sa nu tai miliarde din bugetul de cheltuieli proprii ale primariei, combustibili, incalzire, intretinere drumuri, reparatii, asistenta sociala. Ti se pare ca acei bani sunt cheltuiti eficient si corect? Sa fii populist nu e greu.

      Ștergere
    3. Ma bag si eu ca musca in lapte. Spuneti-ne si noua cat este bugetul pentru invatamant pe un an la Nehoiu sa vedem cu ce ar ajuta 1,5 miliarde in plus. Asta ca sa ne aratati ca dumneavoastra dle Muzgoci nu sunteti superficial si va bazati pe niste calcule cand veniti cu idei radicale cum ar fi taierea a 75% DINTR-UN CAPITOL BUGETAR. In afara de asta in ultimii ani chiar am auzit de niste actiuni cultural-educative organizate de primarie chiar daca e adevarat ca nu s-au tinut in casa de cultura.

      Ștergere
  10. Acte de cultură se dau pe treptele Casei de cultură iar copiii sunt tinuti in soare sau ploaie. Întrebati o pe colega dvs de partid, d na Miron.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vad ca sunt deontologi pe aici care au tot felul de idei nastrusnice.Atunci cand am vorbit de taierea bugetului de la Casa de Cultura si sa mearga in invatamant, era doar o idee,dar va intreb dragilor ,faptul ca s-au chieltuit zeci de miliarde pentru NIMIC la Cassa de Cultura, a fost bine,este ok!?Va place?Nu amestecati bugetul scolii, cu interventia comunitatii prin CL ,care ar investii pentru a crea prestigiu,pentru a crea educatie de calitate.Nu este vorba musai de copii care pleaca la facultate si nu se mai intorc sa munceasca aici,este vorba despre copii nostrii care au sansa unei educatii mai bune acasa,aici la Nehoiu.Vad ca unii nu vor,dar pe oameni,pe parinti i-ati intrebat,dar pe profesori i-ati intrebat!!???Mariti organigrama cu salariatii angajati in Casa de Cultura ,dar nu amestecati ca sa va laudati in buget ca faceti cultura.Nu amestecati serbarile scolare cu bugetul pentru cultura al orasului.La Patarlagele se chieltuiesc 5000 de ron|an, pentru cultura(nu este o pleduarie pentru astfel de buget mic),dar va asigur ca fac cultura.Ei totusi au o sala primitoare,etc.Noi o s-o avem!Si raul Buzau il avem curat, pentru ca vin strainii sa ni-l curete!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ce i-ai oferit copilului tau sa ramana in Nehoiu?

      Ștergere
    2. Eu am oferit totul sa poata alege.Crede-ma!Eu vorbesc de administratia publica si obligatiile ei.Nu este vina mea pentru ca dvs nu pricepeti sau poate nu vreti.Toti ne dorim sa ne ramana copii langa noi,dar doar daca si putem sa le oferim aici totul, sau oportunitati.Cam despre asta este vorba!

      Ștergere
    3. Tu i-ai oferit foarte mult si totusi a ales sa nu ramana in Nehoiu. Alti tineri care nu au de primit mai nimic de ce ar ramane, ca or fi mai prosti ca al tau?

      Ștergere
  12. Mai sus ziceai ca toti trebuie sa facem ceva, parintii, societatea, administratia. Acum o sucesti ca vorbesti doar de administratia publica si obligatiile ei !!! Domnule sunt copii destepti carora un orasel mic, prafuit cu sate pline de ulite cu noroi nu are ce sa le ofere. Pai daca stai o luna in Brasov, in Sibiu sau Cluj sa nu vorbesc de Bucuresti sau Timisoara pai cum sa mai vii sa traiesti permanent in Nehoiu? Vi doar in concediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se iese vinerea din București ca și când ar fi refugiați după un bombardament! Probabil de drag ce le e bucureștenilor să trăiască în București! La liceul Pătârlagele a venit de la București o profesoară de informatică care concepea subiecte pentru olimpiadele de informatică, adică tobă de carte! Locuiește pe Valea Nehoiului. Marile metropole nu sunt râvnite de toată lumea. Se bate toba cu globalizarea cu mondializarea și deja se ia în derâdere apartenența la o anumită comunitate, la tradiții, rădăcini și locuri natale. Râvnim la ce nu avem și ne debarasăm rapid de toți înaintașii noștrii care au înființat comunitatea. Alergăm după cai verzi pe pereți, după euro fără valoare!

      Ștergere
    2. Stiu ca este greu sa vorbesti cu un om care nu cunoaste legea,care nu stie cum functioneaza statul roman.

      Ștergere
  13. Casa de cultură ar trebui să aibă buget 0 lei. Pentru că efevtiv desfășoară 0 activități. Ceea ce ne prezintă ei ca fiind activități desfășurate reprezintă o minciună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Casa de Cultură ar trebui să aibă cel mai mare buget, pentru că doar cultura ne mai poate salva,dar nu este vina nimănui că în acest imobil nu se pot ţine activităţi culturale? Şi nu mă refer la amărâţii de angajaţi care muncesc şi desfăşoară alte servicii , pentru a câştiga o pâine pentru familie. Mă refer la cei care au putere de decizie şi nu au dat Casei de Cultură posibilitatea să desfăşoare activităţi specifice:cluburi cu instructori angajaţi,săli şi mijloace pentru desfăşurarea acestora.Au gasit mai important să reprezinte Casa de Cultură o sursă de venit din închirierea spaţiilor sau ,pur şi simplu, nu le-a păsat,în realitate, de cultura copiilor.O investiţie în acoperişul clădirii acum 10 ani, nu ar fi dus la degradarea interiorului,astăzi am fi vorbit de o modernizare a acesteia.Pacat,se cere de ani de zile numai organigrama Casei de Cultură, de parcă acest lucru este important.Sunt bugetari care nu fac nici un sfert din ceea ce fac cei de la Casa de Cultură din Nehoiu şi au salarii enorme.

      Ștergere
    2. Ce fac cei de la casa,de cultură? Doar nu o să cred însăilarea de activități prezentate ca să justifice bugetul! Nici 10% nu se desfășoară. Să nu creadă cineva că toți sunt proști în Nehoiu!

      Ștergere
    3. Musca face treaba . Este singurul care ia banii pe drept

      Ștergere
  14. Nehoiu nu oferă nimic! Da, sunt plecat ptr ca am un job bine plătit, lucrez într o multinațională în București. Îmi cresc copilul aici, grădiniță particulara, masa calda activități extra, spitale teatru concerte,, nu manele. Ce sa fac în Nehoiu?? Unde sa ma angajez, eu și soția? Ce posibilități am pentru copilul meu? Copilul meu, la 5 ani este premiant la tenis de masa! Sala de sport, asa zisa, nu folosește la nimic poate unor angajați din clica de pe lângă primar. Fini, cumetrii, nepotism! Poți sa ți pui asfalt și n cap, dacă nu ai locuri de munca este egal cu zero! Banii se întorc la firme și la cei aleși! Am fost la primărie anul trecut sa mi ajut părinții ptr carte funciara! Pentru ca vreau sa vând și sa i iau aproape la București Am fost plimbat prin toate birourile și cu greu am rezolvat.Functionarii habar nu au de legile funciare!!! Despre ce vorbim, cum vrem sa evoluam dacă cei care administrează orașul sunt certați cu cartea, cu legile?

    RăspundețiȘtergere
  15. Cluj, Oradea, Brașov, Timișoara va spun ceva , dragi PSD iști? Nimeni nu pleacă de acolo, dar nu sunt conduși de PSD . Nehoiul e mort și doar o minune îl mai poate salva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-l salveze de la ce? Nehoiu va supravietui pentru ca este un orasel de munte cu aer curat, apa curata si multi ar vrea sa-si petreaca batranetile aici. Punct.

      Ștergere
  16. Eu pot salva Nehoiul chiar daca o sa nu va convina ce spun.Cand Boc castiga Clujul si sondajele il dadeau castigator cu peste 75% PNL il desfiinta cu aceleasi fraze desprinse din A3.Asa ca ......mai usor!In rest de acord cu ce spuneti si chiar cu tot, daca ati fi fost un fost PDL-ist.Nu ati fost!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa dea D zeu sa faceți ceva ptr Nehoiu, sa ma întorc cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  18. Va rog sa imi permiteti sa am un punct de vedere.Cand aminteste doamna care semneaza mai devreme de valorile liberale si de munca partidului de a schimba viata copiilor in bine uita esentialul si anume ca drumul domniei sale in politica a inceput ca tanara speranta in echipa primarului de pe acea vreme,cu alte tinere sperante dar nu la PNL ci PSD. PNL a luat fiinta la Nehoiu acum 28 ani dupa ce toate marginile ziarului Observator pe care il cumparam de la chioșc a fost umplut cu numele celor care formam prima echipa PNL cu Puiu Hotea,Misu Clemiuc,dr.Moldovan etc.Cate scrumiere cu tigari arunca femeia de serviciu dupa sedintele noastre si cate discutii aveam cu Dulcicu dar am avut voie sa ne formam un partid care de la inceput a luptat impotriva comunistilor.Proclamatia de la Timisoara de la PNL a pornit si daca se punea in aplicare acum nu mai aveam in guvern asemenea specimene.Cand fostul primar a plecat de la PSD findca venise alianta la putere a luat cu el tinerele si a venit la PNL.Atunci am plecat noi findca a preferat sa ne inlocuiasca cu o armata de femei tinere care pana atunci ne blocat tot in consiliu iar acum veneau sa ne invete cum e cu liberalii si ne vorbeau obraznic.Tot ce nu avea curaj sa spuna in sedinte mai marele primar care imediat a fost ales presedinte ne spuneau ele cu un tupeu de nu va puteti imagina.Doru iti amintesti findca dupa ce a fost dat jos Radu Cimpeanu s-a format CD și atunci ai intrat tu in politica la celalat partid de dreapta.Cand a picat primarul ele au ramas in PNL dar nu findca credeau in deapta liberala ci pentru ca PSD nu le-a vrut.Noi cei 11 care am parasit atunci partidul nu ne-am mai inscris nicaieri.Alta problema e legata de faptul ca doamna e sotia tanaruului care e director la casa de cultura si inca 4-5 salariati toti cu functii de conducere au sotii inscrisi de curand la PNL.Acest lucru nu il face vinovat pe primarul Milea si nu obrazul lui trebuie sa crape de rusine fiindca inteleg ca acestor functionari le-a dat cele mai frumoase posturi cu cele mai mari salarii. nu au fost retrogradati ci avansati iar sotii lor au ales sa intre in tabara care loveste in primar,nu credeti ca asta spune multe despre calitatea lor?Primarul constient sau nu s-a expus mult angajand acei oameni sau acordandu-le indemnizatii.Ei asa raspund?Doamna profesoara are sotul la casa de cultura si ea personal e nemultumita de felul cum se cheltuie banii acolo.Ce spune asta despre ea ca femeie sotie si mama?Vedeti unde se ajunge?Si pentru ce? Cei pe care ii ajutati in campanie aruncand cu noroi in ceilalti sunt cei care maine nici nu se vor uita la voi.Puterea nu este populara este pentru unul sau cativa.Un mesaj pentru domnul Posea as mai avea si as dori sa discutam si personal barbateste dar cand ne vom intalni fara cort de campanie.Mircea nu poti construi pe ce au daramat altii.Nu poti castiga cu o echipa pe care tu o vrei noua dar nu vezi ca e cea veche.Lumea nu alege proiecte si programe ci alege oameni.Tu vezi ca in cateva saptamani te-ai trezit cu fosta echipa a fostului lider care nu mai are nici o importanta?Doru un sfat si pentru tine.Curajul tau de a spune lucruri si de a iesi la lupta cu o echipa mica este nemaipomenit dar sa stii ca nu din electoratul PSD vei lua voturi ci din al PNL asa ca mai lasa atacurile la adresa primarului findca pana mai ieri laudai tot ce face iar acum insisti continuu cu casa de cultura.Razboaile personale dintre comentatori iti fac tie erau si celorlalti din opozitie nu lui Milea.Lumea e satula de rau si rau si scandal.Bravo ALDE ca nu jucati murdar si un sfat si pentru primar.Daca isi vede de treaba lui de primar nu are nevoie de nici corturi de campanie nici internet nici nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei poti vedea,daca nu, nu si gata!In ce ma priveste evident!Amicitia dvs cu unii nu le umple lor mandatul de realizari!Eu primesc sfaturi de vreo 10 ani,numai ca eu se pare am fost realist.Cel putin pana acum!Daca tu vii si spui ca hotia din casa de cultura care se tot rostogoleste de la un primar la altul, eu nu trebuie s-o semnalez,atunci.......Sa stiti ca echipa Pro nu este mai mica,este chiar cea mai puternica.Daca imi aduceam fetele de la firma, era mai mare!?Ziceam si eu asa!

      Ștergere
    2. Anonimului de la 19:00. Felicitari din suflet, este cel mai bun mesaj pe care l-am citit vreodată pe acest blog, si mărturisesc ca il citesc de la infiintare. A spus ce era de spus! Corect si adevarat. Felicitari!

      Ștergere
    3. NU TE LASI DNA SECRETARA - POSTACA. MAI FACUT SA PLANG.Tu crezi ca te crede cineva? Esti penibila.

      Ștergere
    4. Si ce daca sotii salariatelor sunt membri PNL. Nu zicea primarul ca el e democrat si nu interzice lucrul asta? ha,ha,ha. Asa ii trebuie.Sa fie tradat ca si el a tradat.sa fie tradat de oamenii de incredere. Daca era OM, nu zic primar, zic OM, nu trebuia sa lase de izbeliste salariatii aia suspendati, ca au tras toti la o caruta. De ce nu la ajutat pe dl Stoichita? Ginerele lui a mers cu Milea in campanie zi si noapte si drept multumire, acesta a refuzat sal angajeze pe dl Tinu. ĂSta e Milea. De ce nu ia angajat pe dl Fieraru sau pe dna Fratila? Pentru ca nu a vrut muschii lui. A angajat doar contabila- pentru ca stiti foarte bine de ce : NU SE BAGA ABSOLUT NIMENI SA FACA CE FACE EA,( atat in primarie cat si la ADCN ) si pe Susu- la angajat pe ici pe colo, sa nu bata la ochi. Rusine. Ce dovada de moralitate mai vreti despre ce inseamna sa fi OM. Si vreti sa votati ca primar asa ceva? Categoric NU.Dl Posea angajati dvs acesti oameni care au ramas fara locuri de munca si nu veti regreta, sunt convins.Va vor aduce multe voturi.Primarul, in loc sa angajeze acesti oameni suspendati, a angajat oameni pe cumetreli politice. Numai ca, toate se platesc, si acestia sunt de fapt, oamenii lui Posea. Cei suspendati, sunt sigur ca ramaneau alaturi de Milea daca erau angajati.Nici o fapta buna nu ramane fara plata. Cum se simte dl Milea cand el incaseaza 9000 lei net pe luna si salariatii aia suspendati de 3 ani de zile, nu au salariu, stiind ca el putea dar nu a vrut sai angajeze? Cum poate sa se priveasca in oglinda? Primar - e o functie trecatoare Milea. OM e o calitate permanenta, pe care tu nu o ai.ASA ca, bravo sotilor/ familiilor salariatelor din posturi cheie care sunt membri PNL. Sunt liberi sa faca ce politica vor, nu poate milea sa le interzica. Felicitari dlor. Nu va lasati intimidati de Milea, ca acces la informatie aveti- ha ha ha.

      Ștergere
    5. Milea face campanie dar nu public.Alearga secretara din sat in sat,Vinetis Basca Prund Badarlegi săptămână trecuta era la curmatura.ce șmecheri sunt, crede că nu știm.

      Ștergere
    6. Si presedinte e o funcție trecătoare, de partid zic

      Ștergere
    7. Fix de calitatea de om te ai găsit sa vorbesti tu? Fugi si lasa ne ca te cunoaștem. Hahaha

      Ștergere
    8. Da, asa e. E pacat de oamenii aia care au fost suspendati.Și e pacat ca Milea nu ia ajutat, nu ia sprijinit. Orice sef de institutie ar fi fost alaturi de ei. Milea....nu. Ce face puterea din om. Cum poate sa il schimbe. Cum poate sa il inraiasca.

      Ștergere
  19. AStea sunt bugete de supravietuire. La un mic calcul observi ca peste 3 sferturi din ele acopera salariile personalului, pe care daca ii dai afara, ingroasa randurile somerilor. Pe ce naiba ne batem electoral? pe saracie? Cred ca banii pentru investitii sunt cersiti de Milea pe la usile mai marilor de pe la Bucuresti.Mai bine ati fi intelepti si vati aduna la o masa, oameni cu bani si cu experienta in toate domeniile si ati gandi impreuna ceva pentru orasul asta care imbatraneste. Nu se mai gasesc meseriasi, nu se mai gasesc oameni care sa lucreze cu ziua, se nasc din ce in ce mai putini copii si voi va bateti fara rost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Că nu se mai găsesc oameni cu ziua este un lucru bun. Ori sunt plecați la muncă în străinătate ori sunt angajați permanent în țară. Micii moșieri proprietari de pământuri au nevoie de sclavi și sclavii au dispărut. Ghinion!

      Ștergere
    2. Micii mosieri nu au nevoie de sclavi au nevoie de salariati care la batranete vor avea nevoie de vreo pensie. Micii mosieri daca nu au cu cine cultiva pamantul il vor vinde la micii straini care vor aduce forta de munca ieftina, asa ca te bucuri ca prostul care nu stie de ce!! Daca nu cumva revine comunismul si vor avea o paine degeaba. Dar nici aia nu erau prosti ca ziceau nici paine fara munca nici munca fara paine...

      Ștergere
  20. Posea trage PNL ul in jos. Arunca degeaba cu bani, a adus echipa lui Corcodel pe care oamenii o urasc. Nu votez PNL votez Pro Romania sau ALDE.
    Tariceanu a ajutat Nehoiu am fost de trei ori pe stadion cand a venit la Nehoiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La vot se va vedea,cum vor vota oamenii.Ia vot peste judet sau national, insemna ca a facut bine ce a facut, nu.....mai sta!O precizare vreau sa fac.In 2012 nu aveam oameni,am luart-o usor si calculat,dar i-am interzis lui Lungu sa-mi umple biroul de la partid, cu oameni de la firma.El a facut-o ulterior si ati vazut ce urat s-a vazut.Vom vedea si aici!

      Ștergere
    2. As vrea sa cred si sper sa nu duceti in derizoriu acum toata lupta si munca depusa cand a pierdut Corcodel in fata lui Lungu,doar de dragul artei.A fost o echipa ce s-a zbatut si luptat,salariati sau nu!Ati facut parte din ea!

      Ștergere
  21. Nu Milea i-a angajat la Casa de Cultura și nu sunt obligați sa-i
    facă campanie lui Milea.Fiecare e liber să meargă la orice partid vrea .Referitor la" liberalul" de la ora 19.00 care se lauda ca a pus bazele "liberalismului"la Nehoiu ar trebui sa ne spună și ce au realizat concret în afară de "scrumierele pline "și sa completam cu sticlele"goale". Sa formezi o organizație locala nu înseamnă sa pui monopol și sa nu permiți și altora sa se înscrie, chiar dacă vîn de la alte partide. Liberalii despre care vorbiți dvs se preocupau mai mult de jocurile de noroc decât de problemele orașului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-au ridicat si sustinut pe Corcodel.Asta au facut fondatorii liberalismului din Nehoiu.

      Ștergere
  22. In 2012 si iarba facea campanie.Cu toti smecherii astia la un loc.I-am batut de le-am scos politica din cap!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci Corcodel s-a bătut singur. Manea a rupt voturi de la el, nu de la Lungu.

      Ștergere
  23. Ce discutii neconstructive!Oare Tariceanu "nu a ajutat"Nehoiu pe vremea lui Corcodel?Echipa lui Corcodel este imprastiata pe la toate partidele.Fiind atatia ani la "butoane",mai mult sau mai putin toti au facut parte din "echipa lui Corcodel".Votati ce vreti,dar nu uitati sa va duceti a patra oara pe stadion.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu uit, chiar o sa ma duc! Si ma duc pe stadion si la Zilele Orasului, numai cu PNL nu votez. Oricat ati incerca sa denigrati, oamenii lui Circodel aia pe care i a ajutat sunt la PNL. La celelalte partide sunt aia care l-au ajutat pe Corcodel si de care el sa folosit. Atat am avut de spus.

    RăspundețiȘtergere
  25. Fam.Miron nu a fost în echipa lui Corcodel cumva ,sau credeți ca am uitat?Și tu Muzgoci nu cumva ai primit ajutor de la Corcodel 70 de milioane pentru un proiect? Ce ai făcut cu acei bani?

    RăspundețiȘtergere
  26. Familia Miron este o familie frumoasa,demna ,unita.Niculae este un om demn care munceste si educa niste copii frumosi si nu se plange niciodata de asta,pentru ca este demn,pentru ca nu a intains nicidata mana.Sotia Lui Cristina este un cadru didactic dedicat,un cadru didactic de exceptie,face cu mare daruire,talent si profesionalism o meserie nobila.Eu cred si nu numai eu este un cadru didactic care face cinste profesiei sale.Stiu ca este si parerea multor parinti.Trebuie sa fii neom,sa nu recunosti asta!Niculae a fost inspector in primarie si era printre putinii de acolo si de atunci care vorbea cu mine fara sa se teama ca il ia la rost Corcodel.Cristina nu a fost un membru militant al fostului edil.Nici nu putea de altii care acum injura pe aici sau pe la PSD.Pentru mine sunt doi oameni de exceptie si sunt onorat sa-i am in preajma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miron i a făcut campanie lui Corcodel era angajat adcn. Mai Doru, chiar asa?dar ce contează schimbarea o fac oamenii, indiferent cine ce și cum a fost în trecut, a fost opțiunea fiecăruia la momentul respectiv. Acum sunt alte vremuri, iar voi vreți sa inviti un mort

      Ștergere
  27. Imi dau seama ca lumea a luat-o razna cu totul daca eu sunt acuzat ca am fost omul lui Corcodel si am luat bani.Il rog pe Dumnezeu sa va dea dvs si sa aveti in conturi si buzunare cati bani mi-a dat mie Corcodel.Doamne ,Dumnezeule!De regula in apropierea campaniilor eu eram acuzat cum am furat eu Tricotajele.Doar este normal, ca intro tara in care toti sun hoti,sa fie si Muzgoci unul dintre ei!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări