Si totusi, Catedrala Neamului un simbol !

          
Subiectul la moda, care a facut sa paleasca orice alt subiect "arzator la ordinea zilei",a fost Sfintirea Catedralei Neamului .Nu pot spune ca am fost un fan inrait al acestui proiect grandios, care s-a intins pe o perioada de 10 ani,dar in niciun caz adversarul ideii, de a avea un simbol al crestinismului romanesc.Pana la urma, tara asta isi poate permite sa sprijine un asemenea proiect.Nu are nimic de a face cu neputinta politicului.Si la nivel national si la noi la Nehoiu si la Buzau comparatia exista.Politicienii nu au fost in stare de niciun proiect grandios,fie un spital regional,fie o autostrada adevarata,fie o investitie care sa se identifice cu un anumit conducator.Cu exceptia catorva reusite in plan politic, unde se cuvine mentionat aportul si unitatea clasei politice in ce priveste integrarea in structurile NATO si UE,in rest nimic notabil.Ma intorc la subiect si spun ca de acum inainte orice disputa pe subiectul cu pricina nu este benefic pentru nimeni.A fost facut lasati-l sa ne fie de acum un simbol al acestei natii,al unitatii ei,lasati-l sa fie o pilda in ideea ca se poate.Cine nu intelege, fie el cap al bisericii ortodoxe romane,fie politician de orice culoare ar fi, sa lase biserica sa-si atinga menirea de vindecator de suflete si calauzitor spiritual al neamului romanesc, in scurt timp vor patrona niste mastodonti din piatra lipsiti de suflarea omeneasca, pentru care imi place sa cred ca au fost facute.Recentul referendum fiind in fond un semnal de alarma, atat pentru politicienii corupti ,cat si pentru parlamentul ortodoxiei romanesti care este Sfantu Sinod. La sarbatorirea centenarului,biserica a reusit costructia Catedralei Neamului,oricat de controversata ar fi,dar nu acelasi lucru pot spune si politicienii puterii, care in an centenar vin cu tendinte totalitare care lovesc fara mila si fara rusine la temelia statului de drept,lovesc in imaginea tarii in Europa si in lume.

Comentarii

  1. Cred ca trebuie sa dam autostrăzile pe mana fețelor bisericești, ăștia ce își propun chiar fac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi pe Europa FM era ideea asta,in gluma evident.In interiorul bisericii se da ascultare,in consecinta este mai putina democratie.Nu ca dictatura ar fi o solutie.In niciun caz!Ideea era ca nu biserica este vinovata de nerealizaqrile din sectorul public.In fond Romania este sufiecient de mare incat sa-si permita o asemenea catedrala.Nenorocirea este ca banii spre biserica vin nu ca urmare a credintei politicienilor,ci pentru sustinere politica.In acest caz este o crima si dintr-o parte si din cealalta.O sa fiu fericit cand voi merge la biserica si voi vedea ca preotul va multumii daca totusi trebuie nu primarului sau consiliului ci va multumii comunitatii ,tuturor cetatenilor pentru ca banii sunt ai lor,nu ai celor care vremelnic ii administreaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să-l rugăm pe Danny să facă și niste spitale, sigur o să reușească

    RăspundețiȘtergere
  4. Că sa vedem că sa reinventat Muzgoci,ia domnule atitudine de cum se organizează concursurile la primărie și spital.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul e fatarnicie si ipocrizie. Nimic de substanta. Daca l-ar primi iar psd s-ar duce cu toata viteza.

      Ștergere
  5. Concursurile nu se dau,concursurile sunt daruite, dupa criterii ne scrise in nicio lege.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Tocmai ce au suspendat un.concurs la primarie si surpriza l au scos iar, azi.Vechime 6 luni, nu 1an.Deci cine trebuie sa fie admis nu are vechime.

      Ștergere
    2. Aveți perfecta dreptate.Deci care ar fi solutia?

      Ștergere
    3. Unde este publicat anunțul? Pe site-ul primăriei nu este?

      Ștergere
    4. Toate posturile scoase la concurs sunt afisate pe pagina primariei. Vechimea in munca este singura conditie care poate fi modificata (diminuata) in cazul in care nu se inscrie nimeni la concurs la prima publicare. Ma gandesc ca stiti lucrul acesta dar va place sa mancati cacat, sau nu va place dar nu va puteti abtine.

      Ștergere
  6. Sa sesizați DNA .Va asigur, ca sunt singurii de care aveau teama pana sa-i îngenuncheze coaliția penală !

    RăspundețiȘtergere
  7. Vorbiti sub un articol despre catedrala mantuirii despre penali, DNA , puscarie. Cata rautate la voi, in an de centenar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este rautate este realitate.Va legați de centenar în speranța că va da Dragnea legea grațierii.Legea nu se va da,să vedem atunci ce faceți.Dar să revenim:La primăria Nehoiu in ultimul timp sau angajat numai pe linie de partid,exemple sunt le știți și voi.Competenta este o noțiune pe care angajați primăriei nu o cunosc.Cum să funcționeze aceasta institutie când cei ce lucrează sunt condamnați,când sunt amante,când au diplome false sau luate de la Chișinău.Spuneti domnule Muzgoci cum se fac achizițiile la nivelul primăriei,cum celor ce candidează sa se angajeze li se spun subiectele,cum carburantul care trebuie folosit ptr transportul microbuzelor școlare este folosit de de angajați primăriei,cum se decontează gunoiul menajer,cum se dau ajutoarele sociale.Vom reveni.

      Ștergere
    2. Asa bateti apa in piua de 28 de ani. Amantele nu au voie sa lucreze? Sunt mai prejos decat o gospodina care nu are noroc decat de una? Le-ati facut voi teste de inteligenta sau e vreun studiu ca amantele au probleme la mansarda? Asta e singura problema a Romaniei, asa vreti voi sa castigati alegeri sau simpatia oamenilor? Prefer la un primar sa-i lucreze nevasta, amanta, copilul decat sa fure el sa le intretina. Si daca un om a fost condamnat si e liber ce se intampla nu mai are dreptul sa traiasca, nu mai are dreptul sa munceasca, poate e mai destept decat o mie de cinstiti si idioti. Cat de inapoiati puteti fi in gandire, de asta ramaneti frustrati toata viata ca va pasa mai mult de ceea ce fac altii decat de progresul propriei persoane sau familii.

      Ștergere
    3. Sigur sunteți o amanta de succes.Cumva secretara?

      Ștergere
  8. Mereu invit oamenii sa vorbeasca despre subiectul pus in discutie!Aveti dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ideea este că primăria Nehoiu nu are în vedere interesul nehoienilor ci doar interesul personal al unei găști! Este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă cu bugetul orașului: banii sunt alocați după bunul plac al conducerii, se fac cheltuieli inutile,gunoiul este ridicat ca în evul mediu! Când te uiți ce consilieri avem îți dai seama că atât pot ei, mulți sunt semianalfabeți.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cunosc bine echipa veche si nu sunt de acord cu dvs. ca ar fii semianalfabeti.Nu,multi dintre ei sunt oameni implicați,sunt nehoieni buni si as putea spune,ca alții nu au oamenii de la Nehoiu.Sigur,pot fi si mai buni,toti suntem de înlocuit.Sunt între ei oameni,care m-au dezamăgit profund,dar eu vorbesc mai mult de caracterul unora.Stiu ca li se dau bani sub diferite forme sa nu trădeze.Bani pentru niște servicii,bani pentru un drum,o punte.Bani, si nu putini.Sigur ca ma revolta cand văd drumul meu.Au ajuns unii,apropo de caracterul unora sa dea like-uri la indivizi care ma înjurau pe mine.Indivizi care după ce l-au pupat in cur pe Corcodel,acum ii pupa pe cei de astazi.Cel mai grav este ca lor, le place al dracului de mult.Eu ma judec cu corcodel si sunt înjurat de oamenii lui ,iar băiețași astia își fac bezele cu acești indivizi.Pai toti dracii din lume o sa-i ia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot o dati cu Corcodelistii,dar aveti si dumneavoastra cativa in echipa!O fi bine, o fi rau?

      Ștergere
  11. Sunt oameni a căror calitate principală este ridicatul mâinii pentru a vota ceea ce li se impune. Unii, pentru acea indemnizație pe care o primesc sunt în stare să lustruiască pantofii primarului! Dvs. vă simțiți reprezentați de astfel de oameni? Eu nu mă simt!

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnul Muzgoci, ati facut parte din echipa psd-ului pana de curand!Daca ati ales sa plecati in alta tabara, stim de ce, (poate si un pic fortat)...cum catalogati atitudinea celor din CL si a celor din PSD-Nehoiu,referitor la faptul ca d-voastra continuati sa mergeti des in vizita la sediul psd si aveti o relatie de prietenie cu majoritatea. Sa inteleg ca exista posibilitatea sa faceti echipa cu ei sau aveti alte planuri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am mers o singura data acolo,asta si pentru ca actuala echipa, poarta in mare măsura amprenta mea.Cei mai buni oameni de acolo, sunt aduși de mine s-au întorși din drum de către mine.Normal ca am alte planuri dar daca echipa mea de astazi va decide aducerea unui om bun fie el de la PSD,este bine venit.Sigur vor veni probabil si niște oameni de acolo,dar personal ma axez pe oameni noi.Doar am făcut-o tot timpul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate este cazul sa faceti publice numele grele din echipa dumneavoastra. Poate-i urmam si noi. Multumesc.

      Ștergere
  14. In luna Ianuarie vom face un fel consiliu local din umbra unde oamenii Pro Romania vor avea repartizate zone si oameni in oglinda dar in opoziție cu cei ai PSD .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări