Proiect Nehoiu a castigat in justitie!

       Ieri Judecatoria Patarlagele a dat o prima sentinta, prin care se adevereste ca Proiect Nehoiu, a fost doar un blog de atitudine al subsemnatului si nu o tribuna a minciunii si neadevarului. .Sentinta de ieri demonstreaza daca mai era nevoie, ca ne-am exprimat in limitele legii si nu a fost altceva decat un drept constitutional privind libera exprimare.Am avut aceasta confruntare in justitie cu fostul edil al Nehoiului, care imi cerea daune de 150 000 pentru ca a pierdut alegerile din cauza mea.Fostul edil trebuie sa-mi plateasca cheltuieli de judecata.

Comentarii

  1. Felicitari Dorule. Este un adevar ca Proiect Nehoiu a contribuit la pierderea alegerilor de catre Corcodel dar asta a fost un lucru minunat pentru orasul Nehoiu. Justitia nu poate ingradi libertatea de exprimare care a facut si va mai face victime in randul coruptilor, a impostorilor si in general a celor ce fac rau cu mijlocirea functiilor ocupate vremelnic. Stim ca dl Corcodel are nevoie de bani sa acopere gaurile provocate bugetului orasului dar sa umble la economii... Un vechi prieten!

    RăspundețiȘtergere
  2. Limitele legii sunt aceptabile pentru cel care castiga, Legea fiind definita la urma urmei ca fiind o regula impusa de cel care detine forta pentru a o impune, relevanta in acest sens fiind OUG 13, constitutionala insa contestata de o jumatate de milion de oameni, zilnic. Irelevant, nu ?! Unde este limita intre legalitate si etica jurnalistica ? Ati promovat comentarii pe acest blog care, daca ar fi fost luate individual s-ar fi incadrat oricand in acceptiunea legii ca fiind calomnie. Minciuni, manipulari , afirmatii nedemonstrate, mizerii la adresa unor oameni care doar s-au pozitionat altfel decat cei care-i combateau. Si nu ma refer doar la cineva caruia in Gala Proiect Nehoiu i-ati acordat titlul de cetatean de onoare, meritat sau nu. Din punct de vedere jurnalistic, libera exprimare ar trebui sa se incadreze intre niste limite , cele stabilite prin deontologie si etica profesionala, promovarea unor afirmatii pe un blog personal devenind astfel responsabilitatea proprietarului acestui "ziar". Ori, legea nu condamna derapajele de la acestea. Concluzionand spun : se cuvenea a se face altfel, imaginea dvs. avand in acest caz doar de castigat. Pe termen lung consider ca v-ar aduce doar avantaje o mentinere a tendintei dvs. actuale a comunicarii. Daca nu ma credeti, comparati comentariile dvs. din primul an al acestui blog cu cele din prezent.Evolutia este evidenta :). P.S. Evitati "impaunarile", realizarile oricum vor fi contabilizate de catre sustinatori, chiar promovate de catre acestia, efectul advers constand in faptul ca ele dau prilej de combatere "haterilor", chiar daca nu va feriti de ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Proiect Nehoiu nu este presa.Drept la replica,am acordat la toată lumea sau am reparat chiar eu o anume eroare, atunci când am descoperit asta.Nu am denigrat pe nimeni si s-a demonstrat asta in justiție.Asta,ma interesează pe mine.Uni nu fac diferența între dreptul constituțional la opinie si denigrare.Daca doriți o monstra de denigrare,dovedita definitiv si irevocabil in justiție,cititi hotărârea judecătorească a dnei Invatatore Aanei Genilia.Veti vedea diferența dintre Proiect Nehoiu si alt blog vehiculat in comunitate,dar si diferența dintre comportamentul public al meu si al altor persoane in discuție.

    RăspundețiȘtergere
  4. PS.La gala Proiect Nehoiu am dat mai multor persoane un premiu pentru întreaga activitate.Prin asta comisia,pentru ca au fost mai multi a dorit un gest de concordie la Nehoiu.Daca nu mi-am folosit influența,ați putea sa ma creditați cu o anume omenie,tot timpul am pretins ca nu pot fi o jigodie,un om rău.Am dorit sa fiu corect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am sustinut ca dvs. ati calomniat, jignit sau denigrat pe cineva ci ca pe acest blog , proprietatea dvs, diversi s-au exprimat UNEORI prin limbaj derapat, cu afirmatii nesustinute, nedemonstrate. Libera exprimare se refera consider la libera argumentare si expunere a ideilor. Nu am facut comparatii prin asemanare, nici cu persoane nici cu bloguri, deci diferentele majore atat in ceea ce proveste exprimarea cat si comportamentul se subanteleg in acest caz, apreciind chiar pe finalul comentariului evolutia care nu poate fi decat pozitiva a textelor publicate aici. Cu ceea ce probabil nu suntem in acord este o cenzurare , sa zicem decenta, a diveselor frustrari care si-au facut loc in acest spatiu public pe care il gazduiti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am recunoscut ca in timp s-au făcut si erori.Mi-ar fii plăcut sa exemplificati,pentru a putea face analiza obiectiva.In rest,sa auzim de bine.Eu nu am șters nici începuturile,nici actualele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări