Guvernul Ponta a decis:TVA de 9 la 100 la toate alimentele si bauturile nealcolice,incepand cu 1iunie 2015.

Acesta este primul set de masuri in stare sa relanseze economia prin relaxarea fiscala propusa si care va culmina cu reducerea TVA de la 24 % la 20 %.
Sunt in lucru multe alte masuri care pot aduce bunastarea la care visam cu totii. Reducerea CAS poate fi regina care sa aduca si mult doritele locuri de munca. Mi-ar face mare placere sa privim cu intelegere si obiectivitate masurile propuse. Guvernarea eficienta este tot ce i-a mai ramas guvernului Ponta. Eu sper sa fie si o reusita. Inceputul este unul bun, oricat de circumspecti am/ati fi. Ne place sau nu, executivul se cam tine de cuvant.

Comentarii

  1. Hai sa fim realisti. Ne poti spune cate locuri noi de munca se vor creea? Iti spun tot eu. Vor fi mai putine ca in prezent, asa ca las-o mai moale cu propaganda ieftina. Vor avea de castigat doar comerciantii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa fim realisti cum spuneti dvs,intai trebuie sa recunoasteti atat nevoia masurii cat si binefacerea ei.Eu am trait momentul cand se taia si nu prea stiam cum sa raspund,dar sa mai fiu si inteles.Si eu ma indoiam ca profesorii vor primi banii inapoi si uite ca s-a realizat masura.Vreti oare mai multe exemple?Le pot da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa fim realisti guvernul Ungureanu a dat primii bani inapoi bugetarilor(15%). Spre surprinderea mea Ponta guverneaza bine. Nu prea are noroc la ministri(i-au luat DNA si ANI vreo 5). Are bani la buget, nu a mai facut datorii si asta este important. Pe de alta parte desi masura reducerii tva la alimente este foarte buna in special pentru pensionari si saraci, mi-e teama ca se face in detrimentul investitiilor. Adevaratul curaj al lui Ponta si o masura care l-ar tine prim ministru cel putin pana in decembrie 2016 ar fi sa tina o sedinta cu PSD, sa le spuna " fratilor asta e , nu mai putem fura, trebuie sa mai muncim si pentru populatie, veniti cu proiecte ca va dau bani, avem bani la buget. Cofinantam proiecte europene si aducem miliarde de euro in tara. Sa ridicam Romania". Si ar mai fi o chestie ca Ponta sa sune la Buzau si sa le spuna, "dati ma dracului drumu la asfaltarea DJ 203 K, ca ne injura aia de la Basca si Gura Teghii pe mine si pe voi de atata timp".

      Ștergere
    2. Nu este nevoie sa sune,chiar se lucreaza.

      Ștergere
    3. Inseamna ca nu "se lucreaza" bine din moment ce pe zi ce trece devine tot mai impracticabil drumul asta.

      Ștergere
    4. Cum adica nu a mai facut datorii! Sa ma anunti si pe mine când Romania o sa ajunga pe plus. Momentan si vreo cateva sute de ani de-acum incolo Romania consuma mai mult decat produce. Nu este in stare sa-si valorifice nici propriile resurse naturale. Orice guvern va avea Romania va fi fortat sa tavaleasca datoriile curente. Mai pe intelesul tuturor: Romania se va imprumuta in permanenta ca sa achite datoriile curente.

      Ștergere
    5. Aia lucreaza dar sunt invizibili.

      Ștergere
    6. Am zis bine, nu au mai crescut datoriile statului, ce nu ti-e clar?? Am zis ca am scapat de datorii?

      Ștergere
    7. S-o crezi tu, amice. Datoriile Romaniei cresc. Cu mult, cu putin, este greu de apreciat dar cresc. Recunosc, guvernul actual pare sa miste lucrurile in comparatie cu dezastruoasele guverne portocalii dar o face in detrimentul investitiilor. 20 de ani de acum incolo te vei deplasa pana in resedinta de judet pe un drum national carpit an de an. N-o sa mai pupe masinuta ta covor asfaltic nou.

      Ștergere
  3. Bun..va creste consumul speram iar produsele romanesti vor fi mai cumparate.ANAF sa continue...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce naivi suntem! Romanul este asa de snob ca ar cumpara si apa plata imbuteliata daca ar scrie pe sticla Made in Germany chiar daca apa ar fi de la fantana lui Lungu de pe Prund.

      Ștergere
    2. Cred ca la o masina made in Germany se baga dar la apa plata nu cred ! Sau ati vrut neaparat sa faceti reclama la fantana de pe Prund si nu stiati cum?

      Ștergere
    3. Tu de unde bei apa amice? De la robinet sau de la cișmeaua lui Lungu? Apa chiar este buna, nu trebuie sa-i fac eu reclama. Daca romanul ar fi patriot, așa cum pretinde, ar trebui sa cumpere putinele produse care se mai fabrica in Romania. Dar evident ca nu o face. Il doare la basca de aproapele lui. Culmea ipocriziei am văzut-o la un tinerel care avea o mașină de teren de proveniență japoneza împopoțonată cu stegulețe tricolore si numere de Bulgaria. Cam asta este tipologia patriotului roman.

      Ștergere
    4. Si tot asta e tipologia criticului roman care tine prelegeri de patriotism si crede ca asta inseamna sa ne izolam ca suntem suficient de destepti si nu ne trebuiesc importuri.Sunt sigur ca tu ai televizor romanesc, computer romanesc, telefon romanesc, etc. nu-i asa? doar esti o patrioata!!!. N-am vazut apa plata nemteasca in Romania, nu stiu de ce tot ii dai cu apa, si eu iau de pe prund dar luam si cand nu era branduita, nu ma deranja. Dupa tine din patriotism nu ar trebui sa munceasca nimeni in strainatate sa murim de foame aici...ipocrizie este sa ai o masina straina cu nr bulgaresti si steaguri tricolore? Ce ar trebui sa faca acel tinerel, sa munceasca 10 ani sa nu se distreze sa nu-si permita un concediu, eventual nici familie ca sa-si poata cumpara un Duster de provenienta "romaneasca"? asta numesti tu patriotism? patriotismul se demonstreaza doar la razboi pentru apararea tarii, in rest e vorba in vant!

      Ștergere
    5. Ce prost intreaba; de unde bei apa. de la robinet sau de la "cismeaua lui Lungu"?...parca nu mai sunt alte izvoare, alte fantani, alte ape minerale sau plate decat cismeaua lui lungu. suntem in Sahara si ne-a scapat lungu de sete.

      Ștergere
  4. Dorule,mergi si fa o poza la un pret de pe rafturile unui magazin,iar la anul,dupa asa zisa scadere a TVA ului,mergi la acelasi magazin ,la acelasi raft,la acelasi produs si fa-i alta poza la pret.Atunci o se ne dumirim daca vorbele tale au fost cu adevarat reale!Pana atunci,joc de glezna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Niciodata nu a venit pastele fara sa faceti urari cititorilor si comentatorilor. V-ati indepartat de biserica?

    RăspundețiȘtergere
  6. 1.In primul rand Hristos a inviat ! Am ales sa fac asta in privat si fata in fata sau la biserica ,unde am fost in toate zilele acestea. Poate de data asta am evitat sa se spuna ca o fac strict electoral.Inainte de ziua de Paste ,am daruit copiilor de la Scoala Mlajet daruri.Am daruit si altor copii cu probleme mici daruri .Am donat spitalului lengerii si pijamale si cred eu prin asta ,am fost mult mai aproape de biserica si de Dumnezeu.Pur si simplu a fost o alegere.Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Facand publice donatiile deja ti-ai luat rasplata si te-ai indepartat de Dumnezeu. Deci spera tot electoral.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sfânta Evanghelie după Matei: Tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta şi milostenia ta să fie într-ascuns.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiti de ce va public?Ca sa vedeti si dvs unde este adevarul,cata dreptate aveti,cata diverisitate in gandire exista.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma publicati ca sa vad eu unde e adevarul ? Aveti impresia ca sunt vreun ignorant si trebuie sa-mi spuna Doru Muzgoci care e adevarul si care e minciuna? Ar fi trebuit sa explicati de ce va trambitati milosteniile cand IIsus nu recomanda sau chiar interzice! Asta daca sunteti cu adevarat credincios.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt doar credincios,nu sfant.Raspundeam nu numai dvs,am raspuns si altora care-mi reprosau lipsa de implicare etc.Puteti fi oricat de rau vreti,nu ma mai intereseaza nimic,absolut nimic.Am facut,ce am facut pentru ca asa am vrut eu,pentru ca asa am simtit eu.Nu va cer nimic,nu-mi dati nimic.Nu va place ,nu intrati aici.Nu v-am jignit cu nimic si nu vad de unde tavna impotriva mea.Va dadeam dreptate si chiar am incercat sa nu polemizez.Deseori,mi s-a reprosat ca sunt indemnizat din bani publici si uite ca-i dau inapoi pe aceasta cale.O fac an de an si poate daca ati fi avut un dram de bunavointa ,ati fi observat asta.Asa pentru dvs,nu ma intereseaza banii decat in masura in care trebuie sa traiesc,.Sunt generos ,pentru ca asa m-am nascut si poate de aceea am si noroc de ei.V-am dat din nou subiecte pentru injuraturi.Scuipati aici!Vad ca va face placere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt probleme de nuanta. Multi oameni fac milostenii din propria saracie, nu din bani publici. Si au demnitatea sa o faca la modul crestinesc, fara sa fie neaparat sfinti. Dar un politician nu poate intelege asta. Si din pacate efectul pe care-l scontati va fi invers. Va salut.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu fac politica doar,nu sunt politician.Eu nu ma intretin din politica,jur.Nu am absolut nimic in plus fata de ceilalti oameni.In cazul dvs ,ura,invidia sau mai stiu eu ce ,va roade si va face sa nu vedeti asta.Sincer cand vad astfel de oameni chiar imi spun "nu merita"si mai apoi o iau de la capat.Asta cu "un politician"este la fel ca cea cu "romanii din diaspora"si "romanii de aici".Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce v-as uri, de ce v-as invidia domnule Muzgoci? Nu sunt in nici un fel de competitie cu domnia voastra. Doar ca mi-e scarba de fatarnicie , de vorbe goale, de abureala, de mediocritate si submediocritate in fruntea noastra. De aceea din cand in cand , daca tot aveti curajul sa va expuneti public va pun niste intrebari sa va cunoasca mai bine lumea. Cu cat intrebarile sunt mai dificile cu atat va enervati si aruncati cu jigniri . Pentru ca nu faceti fata, nu sunteti sincer. Va oboseste sa cautati mereu raspunsurile cele mai bune cand de fapt ar fi suficient sa fiti sincer. Ne amenintati ca mereu vreti sa renuntati(la ce ?) din cauza unora ca mine, dar mereu o luati de la capat. Pentru cine? In atatia ani de politica ce ati realizat pentru Nehoiu cu exceptia faptului ca ati ajutat la caderea borfasului de Corcodel? Ar fi o pierdere pentru nehoieni? Sunt doar intrebari. Sunteti persoana publica, mai sunt si incoveniente. Dar cel mai simplu e sa nu publicati ce nu va place, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Bunul simt va joaca feste dle,pentru ca dvs v-am publicat tot si numai prietenos nu ati fost cu mine.Dvs stiti pe cine sacaiti,eu nu.Nu eu sunt nesincer si ipocrit dle.O iau de la capat ,pentru ca nu dvs sau 2-3 care pretideti a fi cinstiti,onesti,bla bla,reprezentati orasul sau judetul sau tara.Puneti va rog intrebarile alea la care eu nu raspund sincer si dupa mai vorbim.Spuneti-mi ,stiti ca am furat cu cineva sau ceva anume?Care este crima pe care eu o fac?Care este jocul murdar pe care eu il fac?Ce anume doriti dvs de la mine?Bun,poate nu ma placeti si vreti sa ma retrag,sa nu ma mai vedeti,dar cu cine ramaneti?Sunt probabil singurul din ce se aude ca doresc sa fie "corcodei",care incearca cate ceva ,sau mai important nu sunt din gasca lui Corco.Nu am mancat din acelasi tort ,cu niciunul dintre ei si nici nu mi-am dorit asta.In rest ,am vrut sa fac ceva .Daca am reusit bine ,daca nu am reusit ,nu a fost din vina mea.Retineti totusi,eu nu stiu cu cine vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu are nicio importanta cine sunt atat timp cat eu nu sunt ales nici candidat nici prin gand nu-mi trece. Dvs. nu sunteti in dezavantaj pentru ca aveti posibilitatea cenzurarii comentariilor. Daca ati fi simtit ca sunt nedrept sau rauvoitor cu dvs. nu ati fi publicat sau m-ati fi combatut cu sau fara argumente. Nu va grabiti sa aruncati cu pietre in cei care au stat sau inca stau la masa cu Corcodel pentru ca daca o luam asa si dvs. ati stat la multe ciorbe si fripturi cu Florin Lungu care nu s-a dovedit cel mai cinstit sau cel mai competent primar. Daca e sa-i comparam pe cei doi, am retineri sa spun care a fost mai hot!! Este un merit ca nu sunteti implicat in fapte penale si asta e de apreciat. Daca puteti sa tineti cont de o recomandare ar fi bine: nu-i catalogati imediat ca adversari sau dusmani pe cei care va critica . Argumentati cand nu au dreptate sau sunt prost informati si veti creste in stima publica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Din moment ce va public si nu va cenzurez ,inseamna cred eu, ca accept astfel de dispute.Una este sa stai la masa cu cineva,sa-l susti ,si alta este sa porti raspunderea faptelor lui.Astazi este greu sa raspunzi si sa controlezi faptele unor membrii ai familiei ,dar a unui membru de partid.Sigur ca-mi pare rau de situatie,dar nici nu mi-au dat posibilitatea sa-i ajut sa nu greseasca.Cu toate astea imi pare rau pentru el si dincolo de faptele pentru care plateste, cred ca a fost in locul si timpul cand nu trebuia sa fie.La momentul potrivit am spus ce trebuia sa spun si am cam fost dat la o parte.Sper si cred ca astazi ii pare rau.L-as fi ajutat si in niciun caz, nu se afla in situatia grea in care se afla.Cunosc legea dle si ma straduiesc sa o respect.Acord timpi importanti studierii legilor.In rest ,poate aveti dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai nu m.ati contrazis cu nimic. Nici cei de la masa lui Corcodel nu raspund pentru faptele lui asa cum nici pt Lungu nu raspund altii. Deci revin, simpatizantii nu sunt de condamnat. Doar cei care fac exces de zel.

    RăspundețiȘtergere
  19. Excesul de zel din partea unui simpatizant oarecare,nu este de condamnat.Avem astfel de exemple la tot pasul.In fond,de aceea militam pentru democratie.Macar atat am invatat si eu in tot acest timp.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce se mai intampla, a fost eliberat de la domiciliu Florin? Si-a reluat functia?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări