"STIMABILE" DIN OGLINDA !

In urma avalansei de invective penale la care am fost supus eu si familia mea, m-am oprit din drumul meu cu treburi si am hotarat sa-ti spun: HOOOOO! GATA! Pentru a ne intelege.
Prin urmare, am incercat sa ma dumiresc cine esti si ce vrei, analizandu-te din toate punctele de vedere.
a) Din punct de vedere etimologic "cur-cu- d'el" nu spune nimic. O insiruire de prepozitii, un biet substantiv comun (fala familiei)si un pronume personal de persoana a- III-a......... Acesta de la stanga la dreapta. De la dreapta la stanga, te las pe dumneata sa stabilesti semnificatia lucrului in sine. "Nosce te ipsum!"
b) Din punct de vedere social ce sa mai vorbim. Din zece intervievati, noua spun: "nu-i sanatos la cap" iar al zecelea spune  ca  "esti dus la  ..........casuta colorata in curtea primariei din Nehoiu, unde ti-a facut ala batran casa"! "Prin munca cinstita!"
c) Din punct de vedere profesional, dupa ce a tarat prof. Ditoiu de tine sa te scoata din liceu, ai urmat drumul odiseei.pe la mai multe facultati pana cand te-ai pomenit cu doctoratul luat la "Pisinau". Sa traiasca babacu. sau "ala batran"- cum ii spui tu. Interesant destin in ce priveste traiectoria ta si a acestui profesor Ditoiu care ti-a "vandut" 8000 mp de livada  la Setu!? Mai de graba seamana cu o donatie, uitandu-te la pretul derizoriu din actul de vanzare cumparare. De ce!? Eu stiu!
Aproape ca face parte tot din punctul trei felul cum stai cu rezultatele scolorare la olimpiada si la bacalaureat! Te-as intreba de comunicari stiintifice, de cine a luat premiul Nobel si poate ne explici ce-i cu anchetele acelea, la fel de penale privind disparitia unor bani din bugetul scolii.
Iti dau un sfat: lasa mainile din sold si pune-te cu burta pe carte si pe munca cinstita ca intr-o zi, fereasca Dumnezeu (in care tu nu crezi) dispare propteaua si atunci ce te faci?
In final vin cu o noua intrebare. Ai idee care este diferenta dintre un porc mistret si unul domestic? Cel mistret nu stie nici de "ho" nici de "gății"
Cat despre politica, spune-i si bunului tau tata sa tina cont de  celebra expresie a lui Vergilius din "Eneida": " Timeo Danaos et dona ferentes".
Sa-ti traduc? Nu.

                                                                                       Te compatimesc....Semnez,
                                                                                               Doru Muzgoci

PS: "Dor" este un cuvant intraductibil in alte limbi. Nu incerca sa-l deslusesti dupa dictionarul Curcudel. N-o sa reusesti. Cat despre satul Begu, afla ca este cel mai vechi sat de pe valea Buzaului, Stefan cel Mare a donat schitului de la Begu un sfesnic de argint. Marturie sta o scriere pe piele de vitel,  nu de porc.

Comentarii

  1. Si uite cum 7 ani de-acasa conteaza mai mult decat 7 la Chisinau... Un raspuns echilibrat , ferm,civilizat.

    RăspundețiȘtergere
  2. se aude ca il sustii pe Iohanis

    RăspundețiȘtergere
  3. "Analfabetul"ala mic a fost preluat de agentia de stiri dcnws .Felicitari Doru si tie si lui Bogdan.Fara comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari Doru. Ati castigat pe Nehoiu. Tot inainte!!

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari DORU. ati castigat in centru

    RăspundețiȘtergere
  6. PSD aveti rezultat de kkt la Nehoiu. Ametitii de la PNL nici nu au facut campanie si au luat procent bun.In turu 2 va desfiinteaza o sa vezi

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimabile consilier judetean va rog publicati rezultatul pe sectii de votare.
    Sunteti singurul in care mai avem incredere, VIITORUL PRIMAR AL ORASULUI.
    Va sustinem cu toata forta !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pune rezultatele si se va vedea ca PSD e varza in Nehoiu.Din cauza lui Lungu

    RăspundețiȘtergere
  9. Am auzit ca ati luat bataie in centru si in turu doi o luati si mai rau :))))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitări! Ați câștigat la Curmătură!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce ti e frica si nu publici datele

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări