Renaste optimismul pentru ca drumul se face!

Astazi, in comisii, am aprobat cu drag doua proiecte dragi mie si mai ales nehoienilor si tuturor acelora care locuiesc in imprejurimi-de la Patarlagele la Colti si Gura Tegii. Aceste proiecte vor intra in licitatii si speram ca in toamna aceasta sa inceapa sa se faca. Am fost un pic tematori pentru ca din nou, natura a lovit in rezervele bugetare ale judetului si foarte multi bani au mers pe calamitati.
Astazi am aprobat forma actualizata a programului de lucrari aflate in intretinerea Consiliului Judetean si unde drumului DJ 203k Nehoiu-Gura Teghii i-au fost alocati din totalul de 2400 000 lei 17 00000 lei pentru finalizarea a 8 km. Asa cum v-am mai spus, 2km de drum nu se fac anul acesta ci reprezinta o alta etapa. Al doilea proiect se refera la cealalta jumatate dintre Patarlagele si Colti care, la fel, va fi finalaizata cum ni s-a promis anul acesta. Cunosc scepticismul celor mai multi dar cred si sper ca anul acesta vom merge pe covor asfaltic nou dupa 25 de ani, spre fericirea masinilor noastre.

Comentarii

  1. Imi pare sincer rau sa va contrazic, dar in proiectul de hotarare privind aprobarea formei actualizate a Programului de lucrari de intretinere si reparatii drumuri si poduri aflate in administrarea Consiliului Judetean Buzau in anul 2014 la pozitia B. LUCRARI NOI punctul 106. Covoare asfaltice au fost prevazuti doar 700.000 lei pentru 2 km (nu 8 km, asa cum sustineti dumneavoastra) de drum judetean, aflati pe teritoriul comunei Gura Teghii. Se pare ca asfaltarea drumului judetean din Basca Rozilei va ramane doar la stadiul de promisiune. Inca o lupta "castigata" de domnul consilier judetean din Nehoiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa se faca mai nene soseaua din oras intai..

    RăspundețiȘtergere
  3. Proiect Nehoiu30 iulie 2014, 14:00

    Maine dupa sedinta vom sti mai multe.Ma intereseaza sa inceapa proiectul,chiar daca se va termina anul viitor, dupa modelul Colti.Din pacate foarte multi bani au mers pe calamnitati si vara nu s-a terminat.Nu mi-o luati in nume de rau ,eu nu fac altceva decat sa va informez si sa-mi aduc si eu modestul meu aport.Eu sunt doar consilier si nu am o functie executiva.Fac si eu ce pot,in fond votez proiecte care-i intereseaza pe ai mei.Referitor la strazile din Nehoiu ,va pot spune ca ele sunt ale Consiliului Local Nehoiu si am inteles au proiecte pentru ele ,imediat ce se termina lucrarile de la apa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocmai mă hotărâsem să votez la prezidențiale dreapta unită, când hopa, apari cu știrea despre drum. Acum iar trebuie să reevaluez.

    RăspundețiȘtergere
  5. In LOC SA INFORMEZI DE FAPT DEZINFORMEZI. Si sunt doua explicatii, ori esti prost , ori esti prost. Pai ori 2 km ori 8, ce tot o intorci ca la Ploiesti? Si ca la Radio Erevan, de fapt nu se termina abia se incepe...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca ai dreptate,sunt prost, pentru ca imi pasa chiar si de unul ca tine.Daca mai intervine natura cum s-a intamplat in unele localitati, spre bucuria unora, poate nu se face.Asta nu inseamna ca nu-mi doresc la fel de mult.Eu nu fac altceva decat sa votez si sa-i conving pe initiatori ca asta-i drumul cel mai important.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pun o intrebare:aceste drumuri se pot face cu bani de la comunitatea europeana?Daca da,de ce nu se aplica!Probabil nu se pot baga in buzunarele celor cu cefe groase!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate, urmare a caracterului indoielnic al unor alesi ,care fura ca nesimtiti din banul public, recunoastem ca din banii europeni, care sunt tot bani publici ,nu se prea poate fura.Atunci trebuie sa acceptam ca Europa ne cere anumite standarde in justitie ,in economie etc si trebuie sa le respectam pe toate ,doar noi am batut la poarta lor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am o intrebare,retorica de altfel;domnii consilieri au auzit de satul Mlajet?Exista asfalt pe drumul principal...asa o pojghita de pe vremea "celuilalt ales".Exista in centrul satului un tub pe sub drum,curatat cu mare ''ravna" de cei care primesc ajutor social.Un mare "specialist de la primarie a crezut de cuviinta ca apa care se scurge prin tubul respectiv sa-si continuie traseul pintr-o rigola(betonata cam 1m inaltime si vreo 3m lungime),care are continuitate(apa) pe ulita paralela cu drumul principal.Cand ploua se poate circula cu ce are fiecare in dotare(ex.cisme de cauciuc),fara sa mai punem la socoteala mizeriile pe care le aduce apa.Oare nu exista alta solutie?!Cam cate mandate trebuie sa mai asteptam???Sau trebuie sa ne multumim cu vorba aia:vin ai nostri,pleaca ai nostri,noi ramanem tot ca...

    RăspundețiȘtergere
  10. In mod normal ,cine trebuie va citi mesajul dvoastra si ar trebui sa actioneze in consecinta ,cel putin eu asa as face.Este la obiect mesajul dvoastra si primaria are niste oameni care se ocupa de problemele din sate.Daca nu si nu ar fi inteligent din partea lor,va rog sa reveniti ,pentru ca voi prelua eu problema.

    RăspundețiȘtergere
  11. Te lauzi ca preiei tu problemele cetatenilor si le rezolvi. Cum vei face asta? Cum ai rezolvat problema drumului de la Basca? Pentru ca atat de mult te-ai zbatut pentru drumul de la Basca, domnule consilier judetean, incat NICI MACAR ACEI 2(DOI) KM DE DRUM NU SE MAI ASFALTEAZA. Ce problema ai rezolvat pana acum pentru Nehoiu in 2 ani de mandat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru un ignorant al carui stil il recunosc de la o posta,nimic.Mai mult,chiar pot rezolva asta, desi ma gandisem sa-i cer primarului sa o faca,ori sa puna pe unul....ca tine, sa rezolve problema oamenilor.Teama slugoilor cu buze catifelate, se vede de pe Jupiter.Vreti ca eu sa nu ma implic in nimic, ca sa nu se vada NIMICUL vostru.Imi pare rau pentru voi nevertebratelor, dar de mine nu scapati.

      Ștergere
  12. Nu speram mare lucru,dar daca tot am citit articolul de mai sus cum ca ''renaste optimismul...'',m-am gandit si la satul nostru.Nu suntem specialisti intr-ale drumurilor,dar mi se pare cel putin caraghioasa ''lucrarea de remediere''.Mi se pare ca noua comenduire a vrut sa ne demonstreze ca nu se plateste degeaba ajutorul social anumitor persoane(care sa ma ierte Dumnezeu,nici macar nu-l merita)si ca atare au crezut a rezolva o problema,Doar nu degeaba au vrut oamenii o schimbare!!! Imi pare rau ca trebuie sa va corectez un pic,nu e vorba ca nu ar fi inteligenti,poate ca sunt,dar ar trebui sa fie si buni gospodari si administratori ai banilor publici,doar de aceea platim impozite si cred ca stiti ca taranii sunt mai constiinciosi in platirea taxelor.Oricum va multumesc ca ati luat in seama cele relatate si speram...Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voiam sa spun ca daca ar lua in seama mesajul dvoastra ar fi inteligenti.Era un sfat pentru ei,pentru ca din pacate eu nu sunt ei, sau poate din fericire.

      Ștergere
  13. Imi pare rau ca am dat ''apa la moara'' altor ''anonimi''.Eu am vrut sa expun o problema a satului nostru,asa am inteles eu ca pentru asta exista acest ''blog''.Nu ar trebui sa existe jigniri,la urma urmei trebuie sa intelegem ca se face ce se poate.Suntem constienti ca trebuie alocati foarte multi bani,daca ma gandesc mai bine,in satul Mlajet ar rebui canalizare,ori asta impune un proiect si nu stiu daca in viitorul apropiat vor exista asemenea investitii.Sa speram totusi la o ''civilizare'' si a mediului rural.Doamne ajuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu va faceti probleme,asa inteleg unii sa-si manifeste "eroismul"sub anonimat.Eu m-am obisnuit cu frustrarile lor(din fericire nu sunt multi)asa ca ne vedem de treaba noastra.Este corect si normal sa ne dorim sa avem servicii publice la nivelul impozitelor si taxelor pe care le platim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu avem servicii publice la nivelul taxelor si impozitelor pe care le platim pentru ca nu exista institutii ale statului suficient de profesioniste pentru a oferi aceste servicii. UNUL din motivele pentru care acestea nu sunt suficient de profesioniste este ca sunt politizate. De catre diversi cu pretentii mesianice in societate , care o data ajunsi in pozitie de putere latrand cu megafoanele si fluturand steaguri isi inghesuie rudele si colegii de partid pe la aceste institutii. Sigur, nu ar fi o problema daca ar exista criteriul competentei , insa, de regula, acesta nu exista. Un altul este acela ca, banii publici sunt directionati catre "investitii" si pomeni electorale gen ajutoare sociale, iar salariatii statului, daca cumva au avut parte de sesiuni periodice de instruire , acestea au fost in mare parte formale, doar cu scopul de a tipari ceva certificate de participare pe bani multi. Evident , ai statului catre aceiasi investitori. Mult laudatii investitori ai dreptei, care genereaza locuri de munca , ei nu o exploateaza. Daca nu ma insel, ati sprijinit reformele din 2010 care au presupus , printre altele, reduceri ale personalului de la institutiile de stat. Pai daca nu mai sunt oameni, cine mai asigura serviciile de calitate ?
      Drumul catre GT nu VA FI FACUT anul acesta, iar daca va exista o tentativa cum a fost cea in care s-au plombat niste gropi azi iar dupa o ploaie si un vanticel ceva mai serios zbura asfaltul din ele, ca cea din urma cu putini ani.... se va lasa cu dosare penale, oamenii si institutiile statului ( AVE BASE ) au devenit mult-mult mai vigilenti(e).
      Primul comment la acest articol este edificator, in acest sens , iar daca drumul nu va fi facut, asa cum ati sustinut, ati facut un mare deserviciu prin acest articol noilor dvs. colegi de partid. Nu ati fost Ales sa aduceti la cunostinta, avem presa pentru asta, ci sa rezolvati probleme. Va vom acorda laurii cuveniti atunci cand acestea vor fi rezolvate, promisiunile neonorate nefacand altceva decat sa-i descalifice pe oamenii politici. Iar daca nu veti rezolva problemele nevertebratelor, cu toata consideratia pt dvs si ambitia care va caracterizeaza, va asigur ca acestea vor scapa de dvs. Prin votul vertebratelor care nu accepta mentalitate de jupan din parte alesilor. Presupun ca aveti cuvinte sa raspundeti motivat, insa...nu ati raspuns la intrebarea nevertebratului prin cuvinte ci cu pumnul.,...Ati fi avut o bila alba chiar neraspunzand. Un raspuns ar fi putut fi : am contribuit la salvarea spitalului de ex., insa, dvs ati ales sa va zburlit mustata la bietu' om...

      Ștergere
    2. Nu a putut sa raspunda, pentru ca nu a avut ce sa raspunda. Pentru ca efectiv nu a facut nimic pentru oras din pozitia de consilier judetean. Si asta pentru ca nu a reusit in doi ani sa se faca respectat de catre cei care decid cu adevarat in Consiliul Judetean.

      Ștergere
    3. Va inselati stimate domn,ma simt respectat pentru altfel nu as mai fi stat eu acolo.In mintea dvoastra este o mare sfaraiala sa fi acolo,pentru mine este prea putin.Eu mi-am facut treaba acolo.Eu nu sunt presedinte si nu sunt singur, sunt intr-o echipa.Rautatile unora nu ma mai ating de mult timp.Am cam explicat cam cum sta treaba,"cine are urechi sa auda".

      Ștergere
  15. Cand intr-un comentariu se facea referire la eventuale merite pe care le-as fi avut intr-un anume subiect, veneau imediat replicile "isi scrie singur laudele"sau "i-au murit laudatorii"desi publicam tot,tot ce avea garnitura de bun simt si argumente,asa ca acesta scris de dvoastra, care are toate ingredintele.Desi impotriva vointei mele am mers la Buzau,eu dorindu-mi sa raman AICI,am mers totusi cu convingerea ca pot sensibiliza ca niste proiecte sa se "lipeasca"si de valea aceasta, dar mai ales orasul meu.Atat cat am putut am facut asta,numai ca eu nu am o functie executiva,iar pentru ce ne-am propus iti trebuie sustinere.Ce sustinere am avut eu cand eu am fost eliminat doar pentru simplu fapt ca as reprezenta un "pericol"in perspectiva unor viitoare alegeri.Din pacate pentru mine dar poate si pentru orasul meu, am fost hartia de unica folosinta a unor oameni care nu mai vedeau viitorul impreuna cu mine.Am spus astea, doar pentru a putea sa se inteleaga ca fara sustinere indiferent cine esti, nu faci decat un mare NIMIC.Daca unele zbateri ale mele s-au vazut,atunci e bine,daca nu, imi este greu sa mai vorbesc.In fond, se pare ca doar eu pun pieptul si sufar pentru ca imi inteleg obligatiile.Zilele trecute am fost in CL Nehoiu si am solicitat sustinere pentru ca proiectele judetene din zona, sa prinda viata(ex dj Nehoiu Gura Teghii).Am facut asta pentru ca am nevoie de sustinere si am cerut sprijin atat PSD cat si PNL, ai caror presedinti erau de fata.Am discutat acolo despre toate problemele noastre.Am cerut liderilor locali sa intensifice drumurile la centru, pentru ca finantarea promisa pentru strazile din interiorul orasului sa se realizeze si mi-au spus prin vocea presedintelui ,ca este rezolvata.Sper ca stiu ce fac si isi vor indeplini obiectivul de a avea strazi reabilitate si o casa de cultura care sa arate a edificiu cultural.Sambata am fost la o adunare a pensionarilor unde nu am fost invitat, cam tot din aceeasi frica oamenilor de a nu fi acuzati ca imi fac "campannie".Toti ceilalti pot face asta, eu nu si atunci despre ce vorbim.In final oamenii m-au rugat sa le raspund eu la niste probleme pe care le-au ridicat,foarte la obiect si foarte bine argumentate .M-a frapat faptul ca oamenii au ridicat problemele comunitatii si nu cereri specifice pensionarilor.Au vorbit de drumuri,de cum arata orasul in urma lucrarilor,de birocratia la care sunt supusi.Cu mandatul pe masa am vorbit la Buzau,despre doleantele noastre de a avea drumuri bune si investitii in zona.Evident a fost invocata lipsa banilor in buget, dar si asteptarea unor bani europeni care asteapta sa vina.Ce pot face eu mai mult?Poate doar sa demisionez si nu este departe ziua.Reamintesc ca eu sunt sub sanctiunea excluderii pentru delictul de opinie si nu altceva.Mai sunt, doar pentru ca altii cunoscand-ma au hotarat altceva.Eu pot mult mai mult ,cu conditia sa fiu sprijinit nu impiedicat.In vremurile astea, e mare lucru sa sti ce si cum se intampla unele lucruri.Poti fi o voce, sau simplu, doua degete ridicate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul acesta, continuati sa fiti o voce !

      Ștergere
    2. Munca celor din executivul orasului Nehoiu se vede in faptul ca in data de 18 august va avea loc licitatia pentru atribuirea lucrarii de reabilitare a Casei de Cultura Nehoiu. Se pare ca valoarea totala a investitiei este de circa 3.000.000 RON (30 miliarde lei vechi), din care Primaria va achita doar 10%.

      Ștergere
  16. Este un proiect mai vechi nu al vostru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe departe. Proiectul vechi, in valoare de 1.500.000 RON a fost ingropat demult, datorita lipsei sustinerii lui in fata finantatorilor.
      Proiectul acesta, in valoare de 3.000.000 RON este unul nou, intocmit anul acesta, aprobat in Consiliul Local in data de 01.07.2014, depus la finantator la inceputul lunii iulie, sustinut in fata finantatorilor si aprobat de catre acestia.

      Ștergere
  17. Nu aveti dreptate,personal am votat proiectul vechi care de fapt este proiectul nou la care faceti referire, in aceeasi suma.Indiferent ca este nou sau vechi ,important este ca se face cu bani de la bugetul de stat si nu din bugetul local ,care nu ar fi putut sa-l duca la bun sfarsit, din lipsa acuta de fonduri.Nehoiu are mare nevoie de aceasta reabilitare.Casa de Cultura , trebuie sa fie un centru de promovare a culturii si nu unul economic chiar daca este mare nevoie si de asa ceva.Cred ca pretul pe mp din Casa de Cultura ,trebuie sa fie la fel pentru toata lumea si la vedere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinand cont ca suntem deja in campanie (neoficiala) pentru presedinte si majoritatea banilor sunt de la bugetul de stat, pot intui castigatorul licitatiei chiar daca habar n-am cine participa la licitatie. Pare ilogic ce spun dar abia astept ziua de 18 august.

      Ștergere
    2. Antipatiile personale nu ma impiedicat sa fiu obiectiv. Dincolo de interesele mai mult sau mai putin personale ale sustinatorilor lui Florin, ceea ce rezulta este important, si am mai spus-o : prin faptul ca i se reda Casei de Cultura destinatia ei ne vedem copiii altundeva decat la Cherry sau sub castani. Si este ceva ! Una din problemele unei comunitati este aceea ca membrii acesteia sunt in competitie nicidecum in cooperare. Proiect vechi sau nou, hai sa o luam ca pe o realizare....atunci cand se va finaliza, ca de idei nu ducem lipsa, cu atat mai mult cu cat aceste idei daca nu se concretizeaza, de regula, se transforma in pierderi pentru unii, castiguri grase si nejustificate pentru altii , studiile de fezabilitate avand costuri de parca le-ar fi conceput Einstein insusi...Nu ridic osanale, insa stiu ca dl Doru nu a fost exclcus de catre grupuri ci s-a autoexclus nu neintelegand , ci neacceptand logica si rostul grupului, care, asa cum zicea Viorel Catarama, ( dealtfel un profitor veros dar inteligent al relatiilor pe care le avea ante 1990 din postura in care se afla la acel moment ) se apropie deseori de modul de organizare al structurilor mafiote. In consecinta, dl. Doru, stati cu ochiul pe ei, iar daca exista o umbra de suspiciune, nu mai scrieti aici, ci la DNA. Succes !

      Ștergere
  18. Dorule, de data asta te inseli! Asa cum spune si cel care a postat mai devreme, proiectul este chiar unul nou. Proiectul depus in 2011 era axat de reabilitarea termica a cladirii, respectiv hidro si termoizolatii si avea o valoare de 1.900.000 lei (1.500.000 lei - buget de stat, 400.000 lei - buget local). Proiectul acesta, in valoare de 2.965.000 lei (90% buget de stat, 10% buget local) este axat mai mult pe reabilitarea Salii Mari si a sistemului de ventilatie, alaturi, bineinteles, de lucrari la instalatiile sanitare si cele termice. In comun au doar evidenta necesitate de hidroizolare a acoperisului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu ma insel si stiu ce vorbesc, desi nu are mare importanta.Important este sa se faca.Corcodel a facut doua proiecte care erau ale mele(ale noastre)dar le-a denumit altfel.Atat cea de la Policlinica si asta de la CC au fost votate impreuna si sunt proiecte guvernamentale, evident cu sustinere si loby politic.Daca proiectele se realizeaza in anul bugetar urmator, se practica repetarea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum chiar dai dovada de prostie. Ce contributie ai avut tu in proiectul cu Policlinica? Ce proiect guvernamental este la Policlinica? Toata lumea stie ca proiectul de la Policlinica este facut cu fonduri europene. Nu iti mai aroga merite pe care in niciun caz nu le ai. Tu spui ca proiectele de la Policlinica si de la Casa de Cultura sunt ale tale, eu spun ca nu ai avut nicio contributie la ele si ca esti un MARE MINCINOS. Daca sustii ca proiectele de la Policlinica si Casa de Cultura iti apartin, te provoc sa dovedesti cu acte ca sunt creatia ta.

      Ștergere
  20. Amice esti idiot daca ma faci pe mine cum esti tu,mergi la secretar si o sa-ti arate proiectele votate,votate am spus, nu ale mele.Nu ai habar ce inseamna proiect de hotarare si proiectul unei investitii.Ambele proiecte au fost pe masa in mandatul meu de consilier local.Asta o stie toata lumea,dar faceti-le voi si ve-ti lua laude ca de asta va este frica.

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnule Doru sa sti ca Lungu a facut mare scandal cand a auzit ca ai fost la pensionari si le-ai spus sa te sustina.A reprosat pensionarilor ca te-au chemat .O sa ai o viata grea cu astia care nu au partid nu au valori ei au doar ciolanul si cu asta basta.Cei de la Buzau nu vad dumeavoastra nu le spuneti ce se intampla prin partide la Nehoiu?Orasul se scufunda dar foarte foarte repede ce sa mai zic.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu s-a vorbit de sustinere acolo.Nu am vost invitat,m-am dus si am vazut niste oameni interesati de ce se intampla in orasul lor si cum si-ar dori sa arate.Nimic mai mult.Sa speram ca nu se scufunda ,iar eu nu sunt jandarmul partidelor politice.

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca pensionarii s-au adunat sa discute despre"cum vor sa arate Nehoiul", eu nu pot decat sa-i felicit! Tinerii probabil ar trebui sa se adune sa discute despre cum vor sa creasca pensiile, unde vor bilete de tratament, ce facilitati sa le acorde primaria... Sarind la altceva, mie mi s-ar parea interesant domnule Muzgoci daca ati putea publica raportul primarului din martie 2014 privind starea orasului Nehoiu pe 2013, Sunt foarte, foarte curios, multumesc! .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări