LUNGA VARA FIEBINTE INTRE DEZASTRUL DE LA BAC SI BRATUL LUNG AL JUSTITIEI !

Nici nu stiu daca este bine sau rau,cert este ca rezultatele din aceste zile de la bacalaureat nu sunt in masura sa ne inveseleasca. Din trei licee care se gasesc in zona noastra: Patarlagele ( doua ) si Nehoiu, aflam ca procentul de promovare este extrem de scazut. La Nehoiu este un procent mic si nu trebuie sa ne ascundem. Cauzele le-am mai discutat aici. Sigur si am mai spus-o: selectia joaca un rol important in ambitia noastra de a avea la Nehoiu, un liceu cu care sa ne mandrim. Spun si astazi acelasi  lucru pe care-l spuneam si cu alte ocazii: profesori de calitate avem si s-a demonstrat asta. Bineinteles ca o sa se gaseasca anumiti oameni, care sa spuna ca x sau y nu au ce cauta in invatamant, dar astea sunt particularitati si exagerari, dar si polite de platit. Poate ca unii, spre exemplu, ar trebui sa se recalifice, pentru ca dintr-un profesor de matematica mediocru poti sa te transformi intr-un pseudoprofesor de romana submediocru. Asta arata nivelul vocatiei tale de pedagog si de om. Nu cautam vinovati, nu este cazul, dar un semnal de alarma tot trebuie tras.
 Asupra problemei trebuie sa ne aplecam cu totii: parinti-profesori-autoritati. Fara educatie si fara munca nu se poate, sau mai exact nu se mai poate. Furtisagurile nu mai sunt permise si trebuie sa ne aplecam serios asupra esentei vietii noastre: MUNCA. Aceasta trecere de la" asa nu se mai poate" sau fara munca cinstita nu se mai poate, justifica jumatatea de titlu referitoare la bratul lung al justitiei. Semnul clar ca justitia functioneaza, ne arata ca viitorul va arata altfel decat ne imaginam noi pana acum. Acest lucru va fi valabil pentru toata societatea romaneasca de acum inainte. Poate toate acestea ne vor face pe toti cei care traim intre granitele acestei tari, sa intelegem ca singura cale pentru a avea o viata decenta, este munca. Spectacolul de la TV, in care se arata  la fel de clar ca trebuie sa despartim odata pentru totdeauna afacerile de politica, isi arata roadele, cu niste colti ai justitiei bine infipti in afacerile necurate ale celor care confunda banul public cu propriul buzunar. Desi la Nehoiu procentul de la bac a fost mic, am avut surpriza sa descopar note de 10, semn ca atunci cand ai materie prima poti avea rezultate. In rest as recomanda daca imi este permis parintilor, sa-si indrume copiii catre meserii, catre munca, pentru ca  munca nu este o rusine. Cei care vor sa dea de munca nu gasesc muncitori, nu gasesc forta de munca, dar nici doritori pentru ucenicie, dornici sa invete. Timpul in care diploma nu inseamna mare lucru daca nu stii o meserie, a cam sosit. Ar fi cazul sa ne reamintim  ca "meseria este bratara de aur" asa se spunea o data, nu ?

"Fugit irreparabile tempus". Asa ca nu toata viata ai 20,30,40 de ani si vine o vreme cand cineva te va intreba, ce-ai facut? Daca nu o va face cineva anume, o va face viata si ea poate fi necrutatoare. Celor care au absolvit le doresc mult succes, iar celor care au pierdut sa nu dispere si maine este o zi. S-o ia de la inceput, pentru ca "inceput" exista de regula numai la tinerete.                  

Comentarii

  1. Nu aveam cum sa public un comentariu ,pentru ca aducea atingere unor oameni care nu merita asta , mai ales ca nominalizarile au fost facute cu poreclele unui "celebru"de acum domn. Mi-a atras atentia totusi ca vorbea de locuri de munca promise,ori eu am nevoie de multi,foarte multi oameni si nu-i gasesc.Zilele acestea in Nehoiu s-a mai infiintat o firma ,care la randul ei are nevoie de oameni.In oras se desfasoara investiitii publice si atunci nu inteleg formularea "in ce hal ati adus orasul asta".Imaginea nu prea buna a unui om ,nu justifica jignirile aduse tuturor.Am foarte multi prieteni care au afaceri in zona si sufera de aceiasi lipsa a oamenilor care stiu sau vor sa invete o meserie.Nu este nevoie sa fi membru de partid ,ca sa vrei sa muncesti.In posturi de conducere se poarta asta ,dar in rest se poate si fara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar placea sa aud ca la firma lui Proiect Nehoiu salariile sunt peste media zonei, dar n-am auzit asa ceva.
      Este adevarat ca gasesti joburi cu salarii minime pe economie dar nu cred ca Proiect Nehoiu poate supravietui cu aceasta suma lunar deci ii sugerez s-o lase mai moale cu sfaturile.

      Ștergere
    2. Au fost momente mai grele in viata firmei mele,astazi insa pot angaja si 50 de oameni cu salarii mai bune ca ale multor barbati.Desi salariile acum sunt peste media zonei, va invit totusi sa vedeti ca eu nu merg cu masina de 50-100 de mii de EU.Spun asta nu ca un repros celor care pot sa o faca, ci doar ca,asta este potentialul firmelor din acest domeniu astazi .As putea sa aduc un argument pro, prin conditiile pe care le oferim.Sa faci productie nu este deloc usor si firmele producatoare sunt o rara avis,asa ca ati putea fi mai intelegator.Noi nu manuim bani publici,noi traim intr-o economie reala.Cea mai mare problema o constituie gasirea muncitorilor buni,pentru ca in productie nu este totuna sa te prezinti la serviciu,mai trebuie ceva.

      Ștergere
  2. Domnu Muzgoci sunt suparat pentru faptl ca dl profesor Corcode iin incercarea domniei sale de a lovi in dumneavoastra, jigneste munca onorabila a unor oameni care lucreaza in domeniul confectiilor.Mama mea care lucreaza in aceasta meserie nu este nici pe departe unul din prostii la care face referire cu dispret dl profesor.A lucrat si la dumneavoastra cand aveati la Nehoiu.Ma asteptam ca domnul profesor sa ne spuna ceva despre bac,despre elevii domniei sale nu sa arunce vorbe de dispret despre cei care lucreaza in confectii,"chilotarii"cum i-a numit domnul profesor.Pe mine nu ma intereseaza politica si nu ma pricep dar un lucru tot stiu si eu sa separ bunul simt de proasta crestere si asta am invatat-o de la o "chilotara"cu care nu imi este rusine.Sper sa publicati pentru ca eu nu am jignit pe nimeni.Buna ziua Adriana T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Acest comentariu este 100% al lui Doru Muzgoci deghizat in Adriana T.

      Ștergere
    2. Daca as fi singurul care are parte de asemena tratament ar mai fi ceva,dar nu sunt.Trebuie sa fim intelegatori cu astfel de oameni cu o labilitate fragila.Mai de graba imi este mila.Eu sunt mandru de ce fac si cum fac,sunt mandru de fetele mele si ma straduiesc zilnic sa fie bine.Acum 5 ani si jumatate, am luat-o de la capat,nu am stat cu mana intinsa si sigur asta poate constitui un model,pentru oricine care respecta munca.Confectiile sunt o munca complexa si necesita efort si minte, dublata de indemanarea oamenilor care fac asta.Ce a facut individul ala in viata lui ca sa merite atentia noastra.Faptul ca loveste in oameni nevinovati,in copiii lor,in munca lor si in familie, dovedeste ca nu are nimic sfant.Ce familie au astia sa poata avea minimum de respect pentru familia altuia.Sa se uite la barna din ochii lor.

      Ștergere
    3. Esti fenomenal. Ce spun eu si ce spui tu. Ar trebui sa se modifice in DEX notiunea de monolog si sa fie trecut numele tau. Sau macar pe Wikipedia.

      Ștergere
  3. Articolul nu pare a fi scris de Doru Muzgoci. Are logica, are cursivitate. Nu pot spune acelasi lucru despre Doru Muzgoci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i vina mea ca-l citesti pe complexatl satului.Eu scriu aici de multi ani ,poate din perioada cand unii erau copii.Pacat ca dati atentie unei beizadea care n-a facut nimic in viata lui,A primit totul fara efort,gratis si de aici nervozitatea.Sa fiti sanatos,nu-mi fac eu probleme cu rautati din acestea.

      Ștergere
    2. Si ce legatura are asta cu don' profesor?

      Ștergere
  4. Rautatea si trufia unora nu vor ramane nepedepsite! Nu e o rusine sa muncesti, e rusine sa furi si sa razi de oameni, e rusine sa te crezi cel mai puternic, destept etc, cand adevarul este ,de fapt altul.Apreciez oamenii care au plecat de jos si s-au ridicat prin forte proprii, pe munca cinstita si care mai au inca bun simt si omenie.De smecheri suntem satui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti jura Dorule, ca asta nu este postul tau? Ma indoiesc.

      Ștergere
    2. Alta mostra de postare anonima a Proiect Nehoiu.

      Ștergere
  5. nu stiam ca trebuie sa fii profesor de limba romana ca sa scrii pe un blog. cui nu ii convine, sa nu citeasca.cunoastem atatia profesori care nu fac nimic la ore, sau care nu au o pregatire temeinica in domeniu si totusi isi fac reclama de mari profesori. in general, cei destepti lasa pe altii sa ii laude, nu se lauda singuri.ma plictiseste aceasta discutie pe tema" nu stii limba romana , nu scrii corect, esti incoerent,s.a.m.d". care e miza, de fapt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miza este functia de Primar al acestei urbe domnule Muzgoci. Ce te faci ca nu-ntelegi!

      Ștergere
  6. Simplu,foarte simplu.Daca toti suntem "niste prosti",atunci avem nevoie de cineva sa ne conduca,de la inaltimea vilelor fara instalatii(doar pentru a nu se platii impozite)si acel conducator,nu se poate gasi decat in aceste vile locuite de "spartani".Zidul cetatii exagerat si grotesc precum ne este caracterul,ne pazeste de cei rai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite dom'le ca ai adus in discutie si un subiect interesant. Impozitarea cladirilor. Unde oare este problema: la lege sau la aplicarea ei? Care este parerea ta de politician? Mi-ar placea sa avem un dialog real pe tema asta, nu raspunsuri care n-au nicio legatura cu subiectul ci doar fac trimitere la anumite personaje. Ee, ce zici, te bagi.

      Ștergere
    2. Ma gandeam. Oare poate sa exprime un punct de vedere asupra unui subiect fara sa faca trimitere la Corcodei? Dupa numai 2 zile am aflat raspunsul. Nu poate.

      Remarca adresata lui "Proiect Nehoiu" de catre "Anonim 9 iulie 2014, 22:32"

      Ștergere
  7. Falsul justitiar sau justitiarul penal,lasa impresiaa ca el este cel care dicteaza justitiei ,uitand sa vorbeasca de furturile lui si ale lui taticu.Impozitele de la "buncarul"lui sunt impozitele ce ar fi trebuit sa le plateasca proprietarul unui bordei,nu ale unui viloi cu doua etaje.Zidul din jurul buncarului,nu-l pot ridica in Nehoiu mai mult de doua trei persoane cu venituri uriase si in nici un caz un profesoras mediocru,cu aere de mare "telectual.Am crezut ca este mai bine sa-l las in pace cu problemele lui penale,si psihice.Vei avea ce-ti doresti cotetare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cotetarul isi aloca pagini intregi vorbind de ingineri slab pregatiti profesional. Uita ca un astfel de inginer , care nu stie nici macar aria triunghiului, a fost pregatit de el in scoala, ii este fin si inca mai lucreaza in primarie, dar are alte atributii. Asta penrtu ca nu vrea nimeni sa descopere de la el ca cercul nu e rotund. va inchipuiti ce cunostinte importante de matematica a acumulat in liceu. Sa ii vedem pe cei de acum care in loc sa invete conspecteaza la mate pentru ca profesorul a invatat sa manuiasca tableta in timpul orelor.

      Ștergere
    2. Gata, ai terminat cu democratia. De ce nu publici remarca adresata lui Proiect Nehoiu de catre Anonim 9 iulie 2014, 22:32?

      Ștergere
    3. Uite, asta-mi place la tine. Chiar dacă postările nu-ți sunt favorabile și nu depășesc limita bunului-simt, totuși le publici. Nu același lucru pot spune despre cotetar și cotidianul sau. Nu poți sa-l atingi nici c-o floare ca sare-n sus ca veverița. Zici ca-i fata-mare și se înroșește la o simpla remarca care nu-i favorabila și te pune în spam. Ce ție și cu telectualii ăștia!

      Ștergere
  8. Era sa uit,dar m-as bucura sa discutam despre subiectul in discutie si nu despre ce debiteaza unul si altul.Educatie,munca ,justitie ,asta ne intereseaza aici si acum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări