SPITALUL ESTE AL NEHOIULUI SI ASA TREBUIE SA RAMANA!

Cu riscul de a ma repeta, cred cu tarie ca nu ai voie sa te joci si sa faci jocuri, cu cel putin doua institutii de forta pentru orasul nostru : scoala si spitalul. Despre scoala am spus ce am avut de spus, mai nou insa, aud ca se doreste o graba debarasare de spital, netransparent, necinstit si periculos. Au fost discutii de claca, au fost simulari de discutii, dar niciodata  ceva serios.
Esti ezitant si nu esti in stare sa ei decizii- nu ai ce cauta in lumea asta, care este si trebuie sa fie a oamenilor curajosi si seriosi.
Nehoiu nu este un butic pentru care legea te obliga sa ai o trusa de prim ajutor. Nehoiu este un oras, care cu siguranta are mare nevoie de spital, care dincolo de menirea pentru care a fost construit, are si valoare simbolica pentru intreaga zona. Sa vrei sa arunci peste bord atatia oameni pregatiti profesional, facand din acesta o sectie a Spitalului Judetean numai pentru a scapa de responsabilitati, este o PROSTIE  fara margini. Este un pacat pe care nehoienii nu-l vor uita NICIODATA.
Cei care incearca sa faca asta, ar trebui sa continue sa stranga semnaturi ca in anii trecuti, privind pericolul pe care il anunta podul de la Cislau!Si multe alte porcarii de doi bani pe care nu vreau acum sa le reamintesc. Nu domnilor, SPITALUL NEHOIU este mult mai de interes, decat multe alte ineptii pentru care ati strans semnaturi. Gaselnita  cu "sectie a Spitalului Judetean " este pentru prosti si noi nu suntem unii. Ideea cu asociatia comunelor din zona, este fezabila si la indemana tuturor, iar 5000 ron nu reprezinta o povara, pentru niciuna din aceste primarii. Totul depinde cum pui problema si cat de interesat esti. Avem model in judetul Timis care a reusit cu asa ceva, totul este sa vrei, sa-ti doresti asta. Am strigat la goarna, ca Nehoiu poate sustine un astfel de spital si CRED  in asta.
Spitalul judetean are problemele lui- financiare si de personal. Abia am demarat proiectul cu modernizarea policlinicii, care incepe in doua trei saptamani, si noi vrem sa-l dam altuia? Spalatorie moderna, laparoscopic pe care Buzaul nu-l are, statie de sterilizare moderna si alte dotari care poate chiar i-ar lipsi Spitalului Judetean.
Noi ar trebui sa ramanem cu 10 paturi, si taieri la discretia altora. Nu domnilor! Spitalul Nehoiu este al nehoienilor! El este al zonei si asa trebuie sa ramana!
.

Comentarii

  1. Ia sa auzim cu nume si prenume cine este cel sau cine sunt cei care fac blat si dau spitalul? Ca ne-am saturat de vorbe gen : am auzit ca, se spune ca, am informatii ca... Zi cu nume, cine vinde si cui? Ia vezi mai bine la Consiliul ala judetean, nu cumva ei vor asta? Ca primarul nostru, sigur se opune. Daca ai sange de revolutionar si instigi la revolta, zi tare cine e vinovat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara vointa noastra nu se poate face nimic.Consiliul judetean poate ar vrea, eu insa nu voi vota asa ceva .iar din discutiile cu colegii mei de la grup ,nici domniile lor.Aceasta idee nu mi-a venit asa mie peste noapte ci ea a fost propagata de aici de la Nehoiu din cercuri de decizie.Am fost uneori un critic al dnei directoare Istrate dar de data asta nu pot sa nu apreciez efortul pe care-l face pentru ca acest spital sa functioneze.Cred ca unirea tuturor fortelor din spital , care se pare exista in acest moment ,sa fie un lucru de bun augur.

      Ștergere
  2. Nu inteleg de ce tot apare poza ta pe langa un astfel de articol. Esti cumva salvatorul universal? A inceput campania? Mai ai rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dle Doru, in emisiunea de aseara nu ati explicat clar ca alta varianta de a supravietui acest spital este aceea de a se transforma aceasta institutie in ONG. Ne puteti explica si ce ar insemna asta? In Nehoiu la ora actuala mai functioneza 2 ONG, mancatoare de bani publici si care nu sunt de folos nimanui. Ce ar insemna un spital ONG? Cine l-ar finanta? Stiti f bine cum se aproba un buget local si e posibil sa fie un primar nemultumit de prestatia unui medic sau alt angajat de la spital si sa nu mai dea bani ONG-ului si cred ca doar primaria Nehoiu nu-si permite singura sa-l finanteze. Ce statut ar avea acesta- institutie de stat sau ONG al nimanui? Nu suna a privatizare cumva? Bolnavul ar plati si oficial internarea? (ca cea neoficiala nu va disparea niciodata). Mai cred ca aici sunt mari interese in joc, gandindu-ne de pe vremea cand a inceput decaderea acestui spital prin pierderea dr Japie si Baldea, ca acum sunt numai medici pensionari care ar face numai" ce vrea muschiul lor"cu ONG. Ca cetatean platitor de taxe si impozite, un nimeni de pe planeta, a carui identitate nu ar interesa pe nimeni, am f multe motive de ingrijorare, indiferent de statutul pe care-l va imbraca spitalul, ca in timp ce altii se vor bate pe ciolan noi murim cu zile,,,,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai discutat aici despre aceasta asociatie. Vorbeam atunci de modelul Companiei de Apa, unde primariile sunt asociate si reprezentate acolo.In cazul acesta, nu este vorba de niste sume fabuloase, dar este o forma legala pentru a putea ajuta spitalul, sa poata supravietui.Poate accesa proiecte europene,poate primii ajutoare,etc.Prin statut, banii vor fi destinati spitalului.Aici nu este vorba despre bani, pe care trebuie sa-i pape un oarecare ong-ist sau familia acestuia.Aici lucrurile sunt clare,banii ajung in spital si pentru nevoile acestuia.Vom mai discuta despre asta.Sper ca Dumnezeu sa le dea minte si intelepciune tuturor primarilor, sa poata realiza acest lucru.Este la indemana noastra,sta in puterea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cautati vinovati pt starea jalnica in care a ajuns spitalul? Incepeti, fratilor, cu conducerea actuala si precedenta, nu ii mai lua apararea atata. Pe vremea cand ne cereai voturile promiteai schimbare, si.........? aceeasi Marie, aceeasi palarie.Stii ca la spital acum se cer bani angajatilor sa se cumpere una, alta ca sa dea bine la controalele ce vor urma? Deci comunismul a lasat amprente adanci si cred ca chiar si tu ai ramas ancorat tot in vremurile "stralucite" de odinioara. Sa dovediti ca acuzele sunt nefondate si doar rautacioase faceti ce trebuie ca spitalul sa fie ce a fost odata si nu doar vorbe si laude..........fara numar....

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici nu stiu cum sa va raspund,nu stiu de unde sa incep.In primul rand, acum este vorba de cum ne finantam spitalul,apoi eu nu mai am multe de spus pe aici(local evident).Avem nevoie de medici si ei nu vin, asa ca ar cam trebui sa-i pretuim pe cei care-i avem.Nu stiu prin ce vedeti dstra, ca eu am ramas ancorat in vremurile de odinioara! Sunt deschis sa invat de la dstra daca este cazul.Eu cred daca stiti cum functioneaza vremurile astea ca ma straduiesc zi de zi ,saptamana de saptamana sa fac ceva , de la nivelul pozitiei pe care o am acum.Nu este bine ca te implici ,nu este bine ca nu te implici.

    RăspundețiȘtergere
  7. MANAGERA DE LA SPITAL E PE SCAUN DE CEVA VREME, DIN TIMPUL PRIMARULUI CORCODEL SI SE VEDE IN CE DEZASTRU L-A ADUS. CHIAR E DE NEINLOCUIT, SAU ARE CONTRACT DE MANAGERIAT PE VIATA? DE CATE ORI A IESIT PUBLIC LA RAMPA SA CEARA AJUTOR, SA IASA LOCUITORII IN STRADA, CA UNDE-S MULTI E ALTCEVA. NU PREA A VAZUT NIMENI NIMIC. ARE SPATELE BINE ASIGURAT. TRAIASCA PNL.

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi la serbarea organizata de tine in decembrie {felicitari pt asta}- spitalul ti-a dat cu flit, e bine totusi ca ai ramas omenos. Apropos, dupa ce intri pe poarta spitalului si ti-i se pune o lista lunga in mana, cu spaga cum ramane?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru spaga exista leac si stiti foarte bine.Nu directoarea trebuie sa scoata lumea in strada,cert este ca spitalul are nevoie de sustinere financiara, alta decat cea obtinuta prin asigurari.Este bine ca se face front comun ca spitalul sa existe,sa functioneze in continuare,nu este loc pentru altceva.Solutia cu sectie a spitalului judetean ,este o idee care ma face sa il rog pe cel care a propagato sa plece cu ea cu tot ......Eu nu judec oamenii dupa cum mi-au raspuns invitatiei la acea gala de anul trecut.Au fost si prezenti care m-au injurat de mama focului,altii n-au venit, de grija ca nu o sa fie nimeni.Asta-i viata.

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a pornit gresit. trebuia sa se negocieze ca spitalul sa ramana de interes regional si sa fie sustinut de consiliul judetean. nu sa deserveasca 40 ooo de locuitori si sa fie finantat de 11.000... ESTI ancorat in trecut domnule, cu lozinci gen " sta in puterea noastra" , " e la indemana noastra" !!! Voi conducatorii faceti prostii va bateti joc de institutii, apoi ne chemati la lupta sa o dregem. impotriva cui sa tipam ?
    Directoarea sa-si dea demisia daca nu e in stare sa salveze spitalul. Si primarul la fel. Sa se lupte cu sefii lor daca au sange in instalatie . Ca de gura sunt buni cu cei de rand,..

    RăspundețiȘtergere
  11. Oamenii au de putine ori ocazia sa-si demonstreze valoarea. Sunt momente in care te cauta gloria si daca nu te gaseste acasa nu se mai intoarce. Sa pui niste femei sa dea cu matura , niste barbati sa sape niste santuri nu e mare lucru. Sa trimiti niste angajati cu un caietel sa urmareasca prin sate ce se intampla sau niste doamne sa incaseze impozite nu e mare lucru. Adevarata capacitate de om si de primar ti-o dai in momente dinastea cand un spital care a deservit dea lungul timpului absolut orice suflet din aceasta localitate are nevoie de o minte stralucita, de vointa, de diplomatie, de caracter, de ce vreti dumneavoastra domnule primar. Are nevoie de finantare, de surse de finantare. Era absolut normal ca statul sa-si ia mana de pe unele spitale. Ti-a dat posibilitate sa-l conduci, ti-a dat posibilitate sa-l controlezi, ei bine nu mai veni cu mana intinsa la mine. Statul a recunoscut ca e atat e corupt incat nu poate controla la distanta. Si se bazeaza ca un primar si un consiliu local poate sa vada si sa rezolve mai bine si mai repede problemele de furt, de incompetenta, etc. Domnule Muzgociu eu te inteleg, te zbati dar nu ai prea multa putere si ai tai fug cand aud de probleme. Daca-i inviti la o nunta de fiu de primar vin toti nu lipseste unu, daca-i inviti la sala de cultura la o discutie cu cetatenii si cadrele medicale isi trimit reprezentanti. Va fi greu si tot oamenii de rand vor avea de suferit. medicii si asistentele mai bine pregatiti(e) vor pleca, ceilalti doar ca nu-ti vor baga mana in buzunar sa traiasca si ei. Vai de noi, tara bogata cu popor sarac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asa este,Doamne cata dreptate aveti!Cu siguranta insa eu ma voi bate pentru ca spitalul sa functioneze,pentru ca altfel ce i-ar mai ramane Nehoiului?Am vazut ca desi la Patarlagele functioneaza un spital privat oamenii si nu in numar mic, vin la Spitalul Nehoiu ,semn ca nu isi pot permite sa mearga acolo.Stiu ca un lucru odata stricat ,stricat ramane ,si de aceea ma straduiesc sa conving pe cei responsabili ,ca merita sa facem eforturi ca spitalul sa functioneze.Nu spun lozinci cand spun ca sta in puterea noastra, si mai spun ca ma voi bate cu toate mijloacele pe care le am la dispozitie ,pentru functionarea spitalului ,chiar daca unii sunt deranjati ,si m-ar vrea aruncat peste bord.Asta este.

      Ștergere
  12. D-le DORU,va stimez si va respect,pentru ca va zbateti pentru SPITALUL ORASENESC NEHOIU,dar ce promis D_UL MINISTRU AL SANATATI ,la inceputul mandatului,ca va desfiinta toate casele judetene de sanatate,dar acest nu a mai pus in aplicare acest proiect.La casele jud. de sanatate,sunt angajate neveste,nepoate,finute de oamenii cu influenta(deputati,senatori,sefi de politie etc).

    RăspundețiȘtergere
  13. Intr-adevar , mare pacat ca se pune o asemenea problema in discutie.Sunt indignata mai ales pentru faptul ca in luna Iulie am suferit o interventie chirurgicala in acest spital.Multi au fost mirati ca am ales spitalul Nehoiu stiind ca domiciliul meu este in orasul Timisoara.Am ales acest lucru pentru ca eram in vacanta la parintii mei ,dar si datorita domnului Dr. Dan Gauran pe care il stiam ca fiin un doctor foarte bun si caruia ii mai fusesem pacient in urma cu multi ani .La luarea deciziei a contribuit si doamna Dr. Mariana Parvu care m-a incurajat si mi-a recomandat sa fac operatia la Nehoiu.
    Dupa 3 luni de zile de la operatie ma simt foarte bine si as vrea sa multumesc din suflet domnului Dr. Dan Gauran ,domnului Catalin Dutu si tuturor cadrelor medicale de la terpie intensiva si de la sectia chirurgie.Am ramas totusi cu un gust amar cand am vazut cata "saracie" este in acest spital.Pacat de cladire si de doctorii si asistentele de acolo care lucreaza in conditii grele.Cred intr-adevar ca Nehoiu merita un spital iar primaria si Consiliul Judetean ar trebui sa se implice in acest lucru .Inca odata mii de multumiri doamnei Dr. Parvu ,domnului Dr. Gauran si domnului Dutu. Le doresc din suflet sanatateiar in vara cand voi reveni in Nehoiu as vrea sa le pot multumi cautandui-i la spital.

    Anca Olteanu din Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  14. Sarut mana dna Anca ! Si eu gandesc cam in aceeasi termeni, despre spital si cadrele medicale de acolo.Sigur situatia se va rezolva, pentru ca noi ne dorim asta ,noi nehoienii.Sunt convins ca mesajul dstra va ajunge la dlor .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări