SAPTAMANA PE SCURT!

O saptamana plina. A fost o saptamana cu surprize, cu stiri care mai de care mai interesante -unele bomba- dar si cu multa munca de care, trebuie sa marturisesc, am avut parte din belsug. Ca un partid mare si serios ce se respecta, organizatia PSD Buzau si-a chemat liderii de partid, in Consiliul Judetean al PSD si Biroul judetean, pentru a dezbate viitoarea agenda a social democratilor si a guvernului pe care il sprijinim. Marea piatra de incercare a guvernului, o constituie in perioada imediat urmatoare, descentralizarea institutiilor deconcentrate de la nivelul judetelor. In marea lor majoritate, ele vor trece in subordinea consiliilor judetene si autoritatilor locale.
Bugetul Romaniei in 2014 va fi construit tinand cont de aceste aspecte. Poate fi dificil la inceput, dar cu siguranta ele vor aduce institutiile decizionale mai aproape de cetatean, un aparat bugetar mai flexibil si mai debirocratizat. In ciuda criticilor aduse, guvernul pregateste si masuri de relansare economica, dar si majorari de pensii si salarii in anul care vine. O sedinta a Consiliului Judetean, in care un consilier judetean PDL si-a pierdut mandatul, si care drept multumire pentru promptitudinea de a pune hotararea pe ordinea de zi a sedintei de azi, au votat absolut toate proiectele prezentate, chiar si pe cele care le contestau pana mai ieri. Din pacate pentru Nehoiu, consilierul exclus era concetatean de-al nostru, si se numeste Grigore Nedelcu. Asa se intampla cand scoti limba la Cezar. Platesti!
Stiu ca toata lumea asteapta un punct de vedere, despre bomba care s-a detonat ieri prin comunicatul ANI, privind presupusul conflict de interese al Primarului Orasului Nehoiu Florentin Lungu. Sunt convins ca Florin Lungu va aduce in instanta probele necesare, care sa demonstreze nevinovatia sa. In ultimul timp nu am fost in apropierea lui Florin asa ca nu am de ce sa imi dau cu parerea. Cert este ca eu niciodata nu l-as fi indrumat sa faca asa ceva.
In asteptarea noului buget care sper sa ne aduca investitii in infrastructura care ne intereseaza pe noi nehoienii , s-auzim numai de bine.

Cu stima Doru C-tin Muzgoci.

Comentarii

  1. Voi i-ati facut-o ca doar ANI nu are biroul la primarie. Cine i-a sesizat invidiosilor ca de luni de zile numai asta barfiti prin carciumi, ca si-a dat bani la firma. o sa va vina si voua randul.

    RăspundețiȘtergere
  2. In privinta "descentralizarii" as gasi argumente mai multe pro decat contra. asta doar daca scopul ar fi cel declarativ. Rezumand, as zice ca argumentele pro-popor palesc in fatza celor care si-au bagat picioarele in referendumul prin care plebea a zis ca-s de-ajuns 300 de parlamentari, care zic acum : a imparti 51 % la 42 de judete + ceva sectoare este mult mai putzin productiv decat a impartzi la 8 regiuni,..din multe puncte de vedere. Daca-i durea de cheltluiala poporului cu institutiile statului, ar fi fost normal sa inceapa prin a a aplica hotararea referendumului. Pe de alta parte, atunci cand detii 51 % din felia controlului, una e sa ai 42 de insi, care oricand pot deveni zgubilitici cu vointa proprie, independenta de cea a partidului, alta e sa ai 5 sau 6..putzini da' siguri ....ca sa nu mai zic de a impartzi placinta numita fonduri de absorbtie,,,,Dreptul la vot ar trebui sa fie asemanator permisului de sofer : cine iese pe drum are responsabilitati, atat fatza de sine cat si fatza de partenerii de trafic. El se dobandeste doar in urma unor teste, d-aia s-a ajuns sa fim condusi de oameni dupa chipul si asemanarea majoritatii : individualisti sadea, iresponsabili si indiferenti fatza de grup.
    2. Dl Florin Lungu ar trebui, dpdvd moral, etic, etc judecat EVENTUAL, doar pt modul in care a castigat & executat licitatia pentru acea lucrare. Asa cum este la ora actuala relatia stat-contractor, daca nu ar fi ajuns primar, cand ar fi primit banii pe munca LUI ? in 2020 ? care-i problema ? a luat altceva decat i se cuvenea ? LEGEA ? o respectam si tzinem cont de ea doar cand ne vine bine ?
    A226(r)
    P.S Poate parea fantezist, insa eu tot banuiesc ( dar nu raman la ideea ) ca la alegerile din Nehoiu a fost blat. Retragere din scena la moment de tensiune maxima, recuperare de contracte umflate dar sub semnatura celui care preia temporar stafeta.....sigur gresesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine s-a retras din scena ? cel care a mai inventat inca 2 candidati platiti sa-i faca lui campanie? sigur gresiti, nimeni nu lasa puterea din mana de bunavoie, nimeni nu te apara asa cum te-ai putea apara tu insuti.Nu a fost blat intre Lungu si Corcodel, a fost blat intre Lungu si Stoichita, blat intre Corcodel, Manea si Nechifor. 2 tabere. A invins prima... Dalai Lama.

      Ștergere
    2. De ce spuneti "blat" ? Era normal sa se faca intelegeri atat timp cat se disputa un singur tur si se vedea clar cine are cele mai multe sanse Lungu si Corcodel. Totusi poate ne spune cineva si miza ? Daca a fost blat de ce nu a ramas Stoichita consilier, de ce nu s-a dus la PSD ulterior, dupa cate se aude nici macar apropiat nu mai este de Florin Lungu.

      Ștergere
  3. Relansarea economica este pentru voi poate , dacă o sa primiti o parte din noile taxe

    RăspundețiȘtergere
  4. Era bine sa fie blat ca nu mai spumega nici unu. Se linisteau si isi vedeau de afaceri. Parerea mea e ca daca vrei sa-l termini pe unu ii dai din prima o perversa ca pe Tirgu Ocna nu il zdrelesti si numa il intepi. Pe Corcodel daca il lasi fara coada ii creste la loc ca la sopirla. Problema lui Lungu Florin nu e lipsa de experienta ci lipsa juristului cu ... oua. Juristul lui il tine adormit intentionat si il trezeste sa vada doar ce vrea el. Mai oameni buni cind a plecat jursitul lu peste de la Corcodel singurul care l-a primit a fost Lungu si fericit nevoie mare ca a pus mina pe un detinator de informatii. A fost un mare fas ca ala doar nu era nebun sa sufle vreo vorba ca isi luase si el partea. L-a dus cu presul pe Lungu pina in ziua de azi ca el e mare si tare iar Lungu face din ce in ce mai multe prostii. Pe jurist il doare undeva, el ia lunar de la Lungu aproape 2000 euro salariu de la firma, salariu de la consiliu, nevasta salariu si de la ONG. Lungule schimba juristul tata ca te baga in puscarie fara sa stii cind. Dinj prima zi cind te-a invatat aiurea sa faci miscarea cu garsoniera amentei si cu licitatiile te-a invatat prost trebuia sa scapi de el. Stie pe dracu, nu stie nici meserie nici misculati ca daca stia era avocat nu tragea de la fraieri de la firme. Va face de creieri cu vorbele lui dn care nu intelegi nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate nenica. A preluat niste juristi de la Corcodel numai ca diferenta e ca Corcodel gandea si ei executau. Corcodel era juristul. El cica juristii lui sunt buni. O laie. Il invata numai prostii. Va trebuie jurist campion domnu primar sau trebuie sa-i dat afara la prima greseala deoarece de jurist tine linistea dvs.

      Ștergere
    2. Sunteti nebuni cu totii. Ce nevoie are dl Lungu de juristi cand el insusi e licentiat in drept ? Dealtfel a si declarat ca vicele a semnat dispozitia de plata catre Prodfor. Atunci sa va vad cand o sa fie declarat nevinovat, ofticatilor!!

      Ștergere
  5. Sunt curios daca Domnul Primar Lungu a platit cu atata avant si datoriile catre celelalte firme care au avut contracte de prestari servicii cu primaria orasului Nehoiu?

    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Consilier Muzgoci. va rog sa imi spuneti si mie unde se face sesizare pentru acordarea ajutoarelor de urgenta adica la cine trebuie reclamat pentru ca sunt informatii pe care as avea placerea sa le verific ca sa nu mi se mai spuna ca pentru 5 lei nu ma incadrez la ajutor de incalzire. Sa vada toata lumea cine se incadreaza ca asa nu mai merge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai hotaraste-te ajutor de urgenta sau ajutor de incalzire..... sau nu ai inteles bine ce s-a discutat in bar......tu nu te incadrezi la ajutor pentru 5 lei... altii nu se incadreaza pentru 1 leu.... sa fii tu sanatos si sa nu te mai manipuleze altii. si sa nu mai bagi unde nu-ti fierbe oala.

      Ștergere
    2. uite al draq , scrie pe blog si vrea ajutor de incalzire!!! vezi ca daca ai computer nu te mai incadrezi, ai produse de lux. mars la Doroican la padure.

      Ștergere
  7. Cum n-are primarul juristi? Il are pe Mareleeeee Nicuuuuuu Vasileeeee, eminenta juridica a Vaii Buzaului, pe marea domsoara a dreptului Meluzinaaaaaa si pe impetuosul secretar Susu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. primaria are salariati competenti> jutisti, economisti, ingineri.......pe care ar fi bine sa nu-i amestecati in jocurile dcumneavaostra d-le Mauzgoci....... cand ati castigat alegerile asa ati promis,......... dar se pare ca sunteti o persoana care nu isi respecta promisiunile........... e trist..... sunt convinsa ca nu o sa pub licati acest mesaj dar macar stiu sigur ca o sa-l cititi.

      Ștergere
    2. cu ce v-au deranjat salariatii primariei d-le Munzgoci? nu fac ce ziceti dumneavaostra? ei isi fac treaba ca functionari publici, ei nu se ameseteca in politica dvs. si nu va convine......... de ce permiteti sa fie jicniti pe blogul dvs? fie ei juristi, economisti, ingineri, soferi, de ce nu-ii lasati in pace? ce aveti cu ei? e foarte urat ce faceti........... in lipsa de alte subiecte va luati de salariati........ OARE DE CE? DE CE FACETI ASA CEVA? asa ati facut si in campania electorala era plin blogul de ajicniri aduse la adresa contabilei sefe, juristei,secretarului si tuturor salariatilor..... ati promis la Cantina la masa de dupa alegeri ca nu o sa se mai intample asa ceva ........ SI ACUM CE FACETI? VA ROG SA VA REVIZUITI COMPORTAMENTUl FATA DE ACESTIA.... EI NU AU NICI O VINA CA DUMNEAVOASTRA VA RAZBOITI PERMANENT SI ALERGATI VESNIC DUPA CIOLAN. -SA VAd daca publicati acest articolul..... daca nu il public eu pe celalalt blog.

      Ștergere
    3. SA VA LAMURESC EU CUM STA TRABA CU JURISTII CA AM FOST IN SALA CAND S-A APROBAT ORGANIGRAMA PRIMARIEI. POSTUL DE JURIST AL PRIMARIEI ESTE VACANT, SUSU VASILE ESTE SECRETARUL ORASULUI,, IAR FRATILA MELUZINA ESTE LA BIROUL ASISTENTA SOCIALA, RESURSE UMANE, VASILE NICU NU FIGUREAZA CA JURIST IN ORGANIGRAMA. DECI, V-ATI LAMURIT?

      Ștergere
  8. Se pare ca i-a sosit sfarsitul si marelui jurist.S-au calicit cu totii si au inceput sa-si dea bani pe la ong-uri.Si si-au dat chiar singuri, ,juristul fiind chiar presedinte de sedinta si cu o sotie angajata cu carte de munca. Eu nu cred ca e conflict de interese...
    La multi A.N.I si la... brutarie

    RăspundețiȘtergere
  9. articol de: Simona POTÎRNICHE

    Florentin Lungu a fost declarat în conflict penal de interese de inspectorii de integritate. Alesul local a achitat, anul acesta în aprilie, o factură pentru firma în care a fost asociat unic şi administrator. Societatea Prodfor SRL a executat pentru Primăria Nehoiu un contract încheiat în 2008, în valoare de peste 273 de mii de lei. Plata lucrărilor s-a realizat însă anul acesta, cînd Florentin Lungu era primar. Şi, chiar dacă nu mai administra societatea respectivă, plata sumei în contul contractului derulat cu Primăria l-a adus într-o situaţie de conflict de interese. Practic, prin aprobarea plăţii Lungu a creat un avantaj firmei în care este în continuare asociat unic. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, primarul din Nehoiu a refuzat să facă vreun comentariu, susţinînd însă că dispoziţia pentru plata facturii respective a fost semnată nu de el, ci de viceprimarul oraşului. Inspectorii ANI s-au pronunţat susţinînd că în cazul primarului Florentin Lungu există un evident conflict penal de interese. Pentru fapta sa, alesul local riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, dar şi pierderea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică vreme de trei ani din momentul în care verdictul de conflict de interese rămîne definitiv. Cel mai probabil însă cuvîntul final îl vor avea judecătorii.

    RăspundețiȘtergere
  10. vad ca ati inceput din nou sa va luati de salariatii primariei, ati promis domnule Muzgoci ca nu o sa mai permiteti asa ceva....... ce fel de om sunteti? de ce permiteti asa ceva? lasati salariatii in pace, ce vina au ei? nu-i bagati in politica dumneavoastra.... LASATII IN PACE.. ati inceput iar jocul dumneavaostra murdat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pasiune mare,mare de tot.Cineva care se da drept salariat al primariei, dar care scrie pe bloguri in timpul serviciului , recunoaste insa ca in calitate de salariat platit din bani publici, a primit o sarcina sa ma ......pe mine.Nu am acuzat vreun salariat al primariei de ceva anume, de altfel nici nu am fost deranjat eu de ceva sau de cineva din primarie, restul sunt prostii ale unor neanpliniti.Este o stare de spirit a orasului si poate nu ar fi rau sa se stia de asta.Ce, ati fi dorit sa fac si eu un blog anonim si sa spun si eu tot ce stiu si tot ce vreau despre oricine?Nu cred.Daca intradevar sunteti salariata cum spuneti, va rog sa va vedeti de treaba pentru ca aveti multa treaba ,daca nu sa ma parati parinteluiIntrati in arhiva ca eu v-am luat apararea imediat ce s-au castigat alegerile si se cerea capul lui Motoc.Lungu nu a fost tinta unora de acolo asa cum am fost eu, dar eu nu am cerut asa ceva si nici nu o voi face..Eu nu am luat niciodata aceste comentarii ca fiind atacuri ,mai ales ca au fost scrise intr-un limbaj civilizat.Singurele pozitii oficiale ale mele , sunt cele din postari, din care se informeaza si presa buzoiana de foarte multe ori, ca semn al veridicitatii celor spuse de mine, si niciodata nu au citat comentariile de pe acest blog.Mai mult, cred ca scriu cei care l-au consiliat pe primar si le este teama sa nu-si dea seama ce oameni a tinut la san.Este o stire a unei institutii si trebuie sa fi prost sa o bagatelizezi,,dar nici nu avem o solutie a unei instante.Cred totusi ca va sti sa se apere, si mai spun binevoitorilor si ai mei si ai lui Florin, ca atunci cand eu i-am condus campania, adica l-am consiliat 100%, el a castigat niste alegeri in care nici el nu credea, si eu am renuntat la ciolan cum se spune pe aici.Deocamdata eu sper sa iasa basma curata pentru ca este o pata si pe partid si pe oras, si doresc sincer sa iasa bine.Nu sunt un ciolanist cum afirma unii, pentru ca miercuri dl primar mi-a propus sa iau directia spitalului.L-am refuzat pentru ca nu mai aveam incredere, eu nefiind bun sa fiu la inceput nici delegat din partea domniei sale (fara bani)in CA la spital, si nu am reusit sa inteleg brusca schimbare de atitudine de acum.Mai nou, si dupa aceaea, bancul care circula acum in Nehoiu cu angajarea la primarie (:Te lepezi de Muzgoci,Ma lepad de Muzgoci,Te-ai lepadat de Muzgoci,M-am lepadat de Muzgoci,Esti angajat!) este valabil si azi.Restul, luati-le ca pe niste pareri ale concetatenilor nostrii,,unii dintre ei.Nicu Vasile este o persoana publica,nu este salariat la primarie, si mie chiar mi-a placut cum a condus ultimele sedinte de consiliu.Consilierul dl primar este dl Lungu(coincidenta de nume)fost angajat la Consiliul Judetean Buzau. Repet, sunt doar parerile unor concetateni de-ai nostrii, si este bine sa le luam ca atare.Cu stima Doru Muzgoci

    RăspundețiȘtergere
  12. E UN COMENTARIU HAIOS PE BLOGUL LUI CORCODEL DESPRE MIUTA(nehoiuazi)CHIAR ASA FACEA DANSATOAREA .ERA IN DELIRUL PUTERII BATAINDU-SE SI BUCURANDU-SE C-A VENIT SENATORUL S-O SCAPE DE "BRUTARIE".EU CRED CA TOT"BRUTARIA" O S-O MANANCE

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Muzgoci ar fi foarte bine daca nu ati mai publica tot felul de comentarii jenante. Mult mai util ar fi sa transformati blogul intr-un forum in care sa fie expuse cat mai multe idei despre relansarea orasului care se prabuseste pe zi ce trece atat economic cat si social si economic.prin acest blog contribuiti si dumneavoastra la decaderea morala a orasului.Anul trecut spuneati despre vreo 500 de locuri de munca pe care doreati sa le creati in Nehoiu.Folositi-va de pozitia pe care o aveti in CJ pentru a dirija proiecte spre Nehoiu. Ar fi bine ca toti factorii de decizie din \nehoiu sa se trezeasca pana nu e prea tarziu

    RăspundețiȘtergere
  14. Nenea Doru se pare ca la blog iti ia fata a lu" Corcodel. 3000 de accesari in 5 zile!! E adevarat ca scrie cu mult curaj, fara echivoc si cu umor. Ai cam lasat-o moale in ultimul timp.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu nu sunt intr-o competitie cu nimeni,si scriu pentru cine scriu.Nu ma intereseaza luptele celor doi,ma intereseaza daca o sa pot face ceva pentru orasul asta .Doru M

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări