INTOARCEREA ELSID, INSEAMNA BLOCAREA NEHOIULUI SI A JUDETULUI BUZAU!

 Asa cum era de asteptat dar in nici un caz de dorit, dupa ce i-au fost respinse ca fiind nelegale hotararile prin care Consiliul Local Nehoiu ii atribuia in folosinta gratuita aproape 50 ha de teren in albia minora a raului Buzau, firma ELSID  s-a intors.
 Elsid Titu este cunoscuta in media romaneasca drept una dintre firmele  "BAIETILOR DESTEPTI DIN ENERGIE".
Toata lumea a revenit la "sentimente mai bune"  si acum consimte sa fie inmormantate interesele propriilor localitati si ale cetatenilor acestora. Baietii sunt saritori, vin cu ajutoare si atunci cand nu este cazul, totul numai sa-si vada interesul. Nu pot sa ma fac ca nu pricep si ca nu vad, daca  niste oameni  m-au facut  prin vot, reprezentantul lor intr-un for de decizie si administratie judeteana. Investitia in microhidrocentrale este paguboasa  pentru Nehoiu, si extrem de paguboasa pentru Valea Buzaului, pentru faptul ca aceasta investitie, pur si simplu omoara o alta  investitie care a inceput acum 35-40 de ani  la Siriu, si  care se adreseaza intregii Vai  a Buzaului.
Microhidrocentralele de care se face vorbire in proiectul  ELSID  nu aduc locuri de munca, cuvinte care au indus in eroare multe administratii locale si institutii ale statului. Documentele pe care le depuneau la consiliile locale spuneau ca aceste microhidrocentrale functioneaza" fara nici un salariat", ele fiind complet automatizate, in timp ce ziarele titrau despre sute de locuri de munca, promise de anumiti primari prin aceasta investitie.
- 3 poduri peste raul Buzau in zona Nehoiasu Mlajet  pe teritoriul orasului Nehoiu 68 mil eu investitie pentru care comunitatea locala nu investeste nici  1. EU.
- o galerie de aductiune Nehoiasu Mlajet de 10,5 km
- o amenajare  a albiei raului Buzau si doua lacuri de acumulare care ar fi facut posibil dezvoltarea turismului si a economiei zonei Nehoiu.
- 70 de km de diguri de o parte si de alta a raului Buzau pana la Buzau, in stare sa dea de lucru tuturor firmelor de constructii din judet, si sa contribuie substantial la dezvoltarea judetului Buzau.
- 400 milioane de euro investitii in linii de inalta tensiune, la care este obligata Hidroelectrica, de catre Electrica pentru a iesi in sistemul energetic national.
Sunt cifre care arata clar ca cineva blocheaza cu buna stiinta o dezvoltare pe care o asteptam totii. Daca la cele aratate mai sus, adaugam ca in mod cu totul de neinteles, ultimi 208 m de galerie nu mai sunt finantati, lucru care ar duce la punerea in functiune a unei turbine de 52 mega wati, si a inca un an si jumatate de munca pentru alti 42 de megawati, atunci ajungem la concluzia ca este nevoie de o decizie, si o vointa politica, in stare sa puna lucrurile pe fagasul lor normal. Asta pentru si in interesul locuitorilor judetului Buzau. Cine refuza practic deschiderea robinetului cu bani, dupa atatia ani de munca, prin inaugurarea unei noi turbine la Nehoiasu!? Cine si de ce ? De ce, in conditiile in care intretinerea se plateste cu miliarde bune, fara sa faci, ci numai sa intretii !?
In situatia in care acestea nu se vor intampla, banii pentru investitii vor lua calea Clujului, Sibiului, sau vor merge spre Piatra  Neamt, asa cum s-a mai intamplat, iar judetul Buzau si Valea Buzaului vor ramane pur si simplu cu buza umflata, injurand actualii, fostii si viitorii conducatori.
Singurul interes pe care il am aici, este acela al cetateanului locuitor al Nehoiului, al Vaii Buzaului si al judetului Buzau.


Cu stima Doru Ctin Muzgoci.

Comentarii

  1. Cred eu ?...am scapat de dracu si am dat de tacsu' ? Oare o sa ajungem sa ne para rau ca am mazgalit degeaba o hartie cu un cerc rotund in interiorul caruia scria cu litere nari 'VOTAT' ? Cred ca s a facut o mare greseala !; acelasi entuziasm ca in decembrie '89....tare o sa ne para rau si plangem dupa ce am pierdut !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat timp d-voastra sunteti informati, putem sa facem multe impreuna.Unii nici macar nu realizeaza ce pierdere mare inseamna pentru noi, darea Nehoiului pe mana acestor "baieti destepti"cum sunt cunoscuti.Ei speculeaza o mai mare doza de ignoranta specifica noua ,dar noi nu suntem ,eu nu ma las.Ajutati-ma !Din pacate de visele mele cu unii s-a ales praful asa ca o sa-i bag undeva.........si sigur vor plati.Dar mai sunt oameni seriosi si o luam de la capat.O sa sara acest blog in aer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot respectul domnul Muzgoci pentru ceea ce faceti! Va stam la dispozitie, vom semna petitii si vom face tot ce va fi nevoie pentru binele orasului si al judetului!
      Ar fi bine sa faceti sedinte, sa informati si pe cei care nu au acees la internet sau nu urmaresc blogul! Felicitari si mult succes in continuare!

      Ștergere
  3. Cum sa va ajutam d le Doru?Va suntem alaturi , dar cum?Intradevăr va fi un dezastru pentru Nehoiu , caracatița de pe vremea fostului primar inca iși are infipte bine tentaculele in orasul nostru.Așteptam sa ne mobilizati si va vom fi alături, pentru ca așa ceva nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vine Elsid si autoritatile locale sunt neutre sau se impotrivesc?Sa fim seriosi...si ei sunt tot "baieti destepti".

    RăspundețiȘtergere
  5. Presa s-a aratat foarte interesata de subiect ,asa cum interesati au fost si unii dintre politicienii de frunte ai judetului.Sper sa trezim constiinte civice sper sa realizam ceva impreuna.
    De renuntat nu renunt usor .Haideti sa facem ceva pentru valea asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. HAHAHA, asa va trebuie . Ati ales primar pe Mandrila pe care nu-l intereseaza decat sa-si recupereze banii pentru firma sa si a prietenului Strajer. Il doare in cot de nevoile nehoienilor. O sa ajungeti toti angajati pe salariu minim la el, care plateste cel mai prost oamenii. Acelasi stil corcodelist, indeparteaza oamenii care l-au ajutat, apropie tampiti pe care-i poate prosti. Apa la robinet tot tulbure, drumurile tot distruse, firmele saracite dau oamenii afara, bravo primar, bravo guvern, bravo consiliu judetean. Si nu in ultimul rand bravo domnule Muzgoci care v-ati dat la o parte in loc sa candidati...

    RăspundețiȘtergere
  7. stiti povestea cu mesterul Manole,numai ca aici necesita "ingropati " mai multi ca sa continue vechiul proiect!asa ca trebuie sa luam masuri sa terminam "biserica" in caz ca nu vrem sa apara un "hotel" in loc ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări