SPITALUL SI SCOALA,SANATATEA SI EDUCATIA DOUA PRIORITATI PENTRU NEHOIU!

Situatia spitalului  din  Nehoiu  este inca  incerta. Este grava si necesita mult efort pentru redresarea lui, pentru punerea acestuia pe picioare. Nu sunt membru al consiliului de administratie al spitalului, nu sunt consilier local, dar am mai spus-o si vreau cu toata fiinta mea ca acesta sa functioneze, sa fie eficient.
Va rog sa ma credeti, asa cum este, acesta este necesar si indispensabil orasului Nehoiu. Nu ma dau la o parte, dar nu-mi atribuiti calitati pe care nu le am si chiar daca sunt din partidul aflat la putere, in numele democratiei interne, tot trebuie sa te lupti pentru interesul tau, pentru institutia sau orasul tau. Ca sa rezolvi aceasta problema, trebuie sa fi insistent, nesimtit chiar si nu prea trebuie sa stai pe la Nehoiu. Ori  asta trebuie s-o faca mai multe persoane daca vor spital la Nehoiu.
Daca dr. Remisovschi pleaca din Nehoiu- asa cum se vorbeste-pacientii ar putea pierde un doctor tanar extrem de bun. Daca dna  dr. Frunza care a ramas singura, dupa plecarea d-lui dr.Culache intra in medical, Doamne Fereste. Ar fi pacat sa plece dna dr Istrate, si dna dr Parvu  sau dr. Galan.. Puteti considera spitalul inchis daca acest lucru s-ar petrece. Credeam ca la Gala  Proiect Nehoiu  nu o sa  ne bucuram  de interesul cadrelor didactic, si de prezenta acestora in numar asa de mare, chiar daca informatiile pe care le strangeam erau de credibilizare a scolii nehoiene. Subiectul cel mai tumultos, care a starnit multe patimi si pasiuni la vremea respectiva a fost scoala, iar faptul ca niste oameni instruiti cum sunt profesorii, si-au dorit cu adevarat credibilizarea scolii si relansarea increderii copiilor si parintilor in scoala nehoiana nu au ratat ocazia sa puncteze si au facut-o. Personal am fost incantat sa vad ca s-au implicat, de la profesori la directorii institutiilor de invatamant din Nehoiu. Toti ne-au pus la dispozitie dovezi ale capacitatilor propriilor elevi si profesori incat ne-au pus si bugetul  alocat galei sub presiune, si asta nu ne-a intristat. Ba dimpotriva. ne-am bucurat sa constatam ca scoala din Nehoiu are si produce valori.
Aici lucrurile sunt simple, daca ne oprim valorile sa studieze acasa, liceul, cu aceeasi profesori care au facut performanta la gimnaziu, se va ridica la inaltimea asteptarilor parintilor. Atunci media de intrare la liceu se va ridica si in 4 ani o sa apara rezultatele.
Totul  tine de comunicare, de vointa si credibilitate.

Comentarii

  1. Chiar nu inteleg...ar fi pacat de..ar fi pacat de....E o vorba"pestele de la cap se-mpute".Daca managementul la spital e defectuos atunci nu-i pacat de toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lipsa medicilor din spital se datoreaza unei singure persoane. Acum, in aceste vremuri dificile este practic imposibil sa atragi medici tineri. Chiar daca managementul nu este perfect,fara medici noi si tineri este imposibila supravituirea acestei unitati medicale. Sper din toata inima sa ma insel, dar in maxim un an si jumatate, acest spital va fii inchis.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări