Subventiile in agricultura pe 2010

Potrivit unui comunicat emis de dl Deputat Valeriu Alecu, Subvenții zootehnice pe anul 2010 se acordă producătorilor agricoli în funcție de efectivul de bovine înregistrate la RNE care îndeplinesc condițiile impuse. Pentru a putea beneficia de subvenții exploatația trebuie să fie de cel puțin 3 capete de bovine cu varsta minimă de 6 luni. Prima pe cap de animal este de 571 lei. Prima pe cap de animal specia ovină/caprină este de 49 lei și se acordă dacă efectivul de animale depășește 50 de capete de femele ovine, respectiv 50 de capete de femele caprine.
De asemenea subvenția oferită agricultorilor pe unitatea de suprafață este de 140 euro/ha. Aceasta este rezultatul alocării a 730 de milioane de Euro din Fondul European de Garantare Agricolă, la care se adaugă banii de la Bugetul Național în suma de 500 milioane de Euro. Pentru a nu exista penalizări, beneficiarii plăților trebuie să fie foarte atenți în completarea cererilor. Acestea se depun în perioada 01.03.2010- 17.05.2010 .
După aceasta dată pot fi depuse cereri, dar se aplică penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. După 11.06.2010 cererile nu mai sunt admise. Fermierul este obligat să eventualele controale de la APIA sau alte organe abilitate. În caz contrar este exclus de la plata.

Comentarii

  1. Pentru subventia la caprine, efectivul trebuie sa fie format din minim 25 capete.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile dumneavoastra chiar aici!

Cele mai populare postări